In Plus Magazine van oktober 2012 leest u over zes energiezuinige aanpassingen in de woning waarvoor u nog steeds premies van de gewesten en/of van de netbeheerder kunt krijgen.

Als u een budget opmaakt, moet u rekening houden met het volgende:

  • De meeste overheidspremies gelden alleen als u het werk laat uitvoeren door een erkende aannemer. Voor dakisolatie (en voor vloerisolatie in het Waalse gewest) kunt u echter ook een premie krijgen als u ze zelf plaatst, maar die bedraagt dan de helft minder.
  • De premies zijn altijd gebonden aan een maximumbedrag.
  • De technische voorwaarden voor energiepremies zijn de voorbije jaren een pak strenger geworden. Dat geldt dan voor zaken als de isolatiewaarde of het warmterendement van het materiaal of de apparatuur. Voor isolatie geldt de zogenaamde rd-waarde. Dat is de warmteweerstand van het isolatiemateriaal en die wordt uitgedrukt in m²K/W. Om bijvoorbeeld een gewestelijke premie voor dakisolatie te kunnen krijgen is een rd-waarde van minimaal 3,5 m²K/W nodig (in Brussel minimaal 4 m²K/W). Als u investeert in materiaal met een hogere rd-waarde, stijgt ook de isolatiepremie.
  • In het Brusselse en het Waalse gewest kunnen mensen met een laag of gemiddeld inkomen een hoger bedrag krijgen dan de basispremies die in het artikel in Plus Magazine worden vermeld.

Om informatie te vinden over de energiepremies en de voorwaarden, kunt u hier terecht:

In Plus Magazine van oktober 2012 leest u over zes energiezuinige aanpassingen in de woning waarvoor u nog steeds premies van de gewesten en/of van de netbeheerder kunt krijgen.Als u een budget opmaakt, moet u rekening houden met het volgende:Om informatie te vinden over de energiepremies en de voorwaarden, kunt u hier terecht: