In beeld: 7 dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan

In beeld: 7 dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan
© Getty Images/iStockphoto

Rougon © Wikicommons

In de Gorges du Verdon, in Zuid-Frankrijk, genieten de 125 inwoners van het dorpje Rougon elke dag van een prachtig uitzicht.

Furore © Getty Images/iStockphoto

Het kleine Italiaanse dorp Furore, aan de kust van Amalfi, is gebouwd langs een rotsachtige kloof met uitzicht op zee. De Fiordo di Furore is uitgegroeid tot het symbool van de regio.

De klif van Bandiagara © Getty Images/iStockphoto

De klif van Bandiagara in Mali is één van de indrukwekkendste landschappen in West-Afrika. Een Dogon-dorp is aangelegd volgens de structuur van het menselijk lichaam. Ook ieder huis afzonderlijk heeft deze indeling. Zo is de haard bijvoorbeeld het hoofd en de maalstenen staan op de plaats van de nieren.

Gasadalur © Getty Images/iStockphoto

Aan de oevers van de Faeröer, behorend tot Denemarken, leven 14 dappere bewoners in het kleine gehucht Gasadalur.

Sapa © Getty Images/iStockphoto

Op de heuvels van Noord-Vietnam, ligt het stadje Sapa, verscholen in een gradioos landschap van rijstvelden. Hoewel populair bij toeristen, is de regio nog steeds de thuisbasis van enkele traditionele stammen.

Huacachina © Getty Images/iStockphoto

Deze oase in de Peruviaanse woestijn staat op het programma van elke zichzelf respecterende avonturier. Het dorpje Huacachina, gelegen in een van de droogste gebieden ter wereld, telt 96 bewoners.

Undredal © Getty Images/iStockphoto

Drie kleine dorpen houden zij aan zij stand in het onherbergzame gebied van de Aurlandsfjord in het westen van Noorwegen: Flam, Aurland en Undredal. Dit laatste is bekend om zijn geitenkaas.