De formule is vooral populair bij jonge, kinderloze koppels - al dan niet op huwelijksreis - en koppels van wie de kinderen ouder zijn of al het huis uit. De rust, de aangepaste hotelvoorzieningen en de intiemere vakantie zijn de redenen waarom ze voor een 'adults only' hotel kiezen. Kreta, de Caraïben en Turkije zijn het meest in trek bij Jetair-klanten. Bij Thomas Cook is de formule erg geliefd op Cuba en de Canarische eilanden. Het gaat vooral om een concept van 5 en 4- sterrenhotels. De leeftijdsgrens ligt meestal op 18 jaar.

Intolerant?

Houden mensen dan niet meer van kinderen? Uit het onderzoek blijkt dat de keuze meestal niet geïnspireerd is door een intolerantie tegenover kinderen, dan wel door een bewuste keuze voor rust, zonder luidruchtige animatie, met een stijlvollere sfeer in de bars en restaurants, en waarbij de nadruk vaak ook op spa en wellness of op intiemer vakantie beleven ligt, luidt het bij Jetair.

Maar meer dan de helft van de vliegvakanties in juli en augustus wordt nog altijd geboekt door gezinnen met (jonge) kinderen. Hotels waar kinderen meer dan welkom zijn, vormen de hoofdmoot van het vakantie-aanbod.

De formule is vooral populair bij jonge, kinderloze koppels - al dan niet op huwelijksreis - en koppels van wie de kinderen ouder zijn of al het huis uit. De rust, de aangepaste hotelvoorzieningen en de intiemere vakantie zijn de redenen waarom ze voor een 'adults only' hotel kiezen. Kreta, de Caraïben en Turkije zijn het meest in trek bij Jetair-klanten. Bij Thomas Cook is de formule erg geliefd op Cuba en de Canarische eilanden. Het gaat vooral om een concept van 5 en 4- sterrenhotels. De leeftijdsgrens ligt meestal op 18 jaar.Intolerant?Houden mensen dan niet meer van kinderen? Uit het onderzoek blijkt dat de keuze meestal niet geïnspireerd is door een intolerantie tegenover kinderen, dan wel door een bewuste keuze voor rust, zonder luidruchtige animatie, met een stijlvollere sfeer in de bars en restaurants, en waarbij de nadruk vaak ook op spa en wellness of op intiemer vakantie beleven ligt, luidt het bij Jetair.Maar meer dan de helft van de vliegvakanties in juli en augustus wordt nog altijd geboekt door gezinnen met (jonge) kinderen. Hotels waar kinderen meer dan welkom zijn, vormen de hoofdmoot van het vakantie-aanbod.