Lize Feryn is een prille twintiger die barst van de talenten. Niet alleen omdat ze zich met haar hoofdrol in "In Vlaamse Velden" zo goed staande kan houden tussen de grote namen om haar heen. Of omdat ze het toch niet zo eenduidige personage van Marie Boesman toch maar aan de kijker verkocht krijgt. Feryn blijkt ook een begenadigd schrijfster te zijn en ook buiten de set moeiteloos in haar personage te kruipen. Ook in het dagboek evolueert Marie van een dromerig kind naar een nuchtere, eerder fatalistische jonge vrouw, die getekend wordt door de oorlog, de moeilijke keuzes die ze daardoor moet maken en die niet altijd de beste blijken te zijn. En misschien nog meer dan in de reeks is die evolutie geloofwaardig en aangrijpend.

Het "Dagboek van Marie" is spannend en een originele aanvulling van de tv-reeks. Maar dat is niet alles: de actrice leverde ook erg mooie tekeningen. Daarnaast zorgde de uitgeverij ervoor dat het nepdagboek een heel verzorgde en goed gekozen vorm kreeg. Hoeft het nog gezegd dat dit voor fans van de reeks een onmisbaar hebbeding is?

Dagboek van Marie - Lize Feryn - uitg. Manteau - ? 22,99 - isbn 9789022329375

Lize Feryn is een prille twintiger die barst van de talenten. Niet alleen omdat ze zich met haar hoofdrol in "In Vlaamse Velden" zo goed staande kan houden tussen de grote namen om haar heen. Of omdat ze het toch niet zo eenduidige personage van Marie Boesman toch maar aan de kijker verkocht krijgt. Feryn blijkt ook een begenadigd schrijfster te zijn en ook buiten de set moeiteloos in haar personage te kruipen. Ook in het dagboek evolueert Marie van een dromerig kind naar een nuchtere, eerder fatalistische jonge vrouw, die getekend wordt door de oorlog, de moeilijke keuzes die ze daardoor moet maken en die niet altijd de beste blijken te zijn. En misschien nog meer dan in de reeks is die evolutie geloofwaardig en aangrijpend.Het "Dagboek van Marie" is spannend en een originele aanvulling van de tv-reeks. Maar dat is niet alles: de actrice leverde ook erg mooie tekeningen. Daarnaast zorgde de uitgeverij ervoor dat het nepdagboek een heel verzorgde en goed gekozen vorm kreeg. Hoeft het nog gezegd dat dit voor fans van de reeks een onmisbaar hebbeding is?Dagboek van Marie - Lize Feryn - uitg. Manteau - ? 22,99 - isbn 9789022329375