Het boeiende leven der gierzwaluwen

In onze dierenrubriek in Plus Magazine hadden we het al over de recent gestarte reeks boeken rond vogels van uitgeverij Atlas Contact. Daar is nu een nieuwe van uitgekomen over de gierzwaluw: een boeiend boek, zelfs als u totaal niets voor gierzwaluwen of andere vogels voelt.

Een vermakelijk verhaal over een spreeuw die in een gierzwaluwnest terechtkomt, de sluwe truck die Italianen (vogeleters bij uitstek!) gebruiken om zonder veel moeite gierzwaluw op hun bord te krijgen en al even slimme overlevingsstrategieën van het beestje zelf: De gierzwaluw leest vlot. Remco Daalder houdt de aandacht van de lezer niet alleen vast door de grote afwisseling van anekdotes, personages en invalshoeken, maar ook door humor en relativeringsvermogen.

Voor u het weet, zit u dit boek over een piepklein vogeltje te lezen als was het de nieuwste thriller van Aspe. Liefst in uw tuin, met gierende gierzwaluwen boven uw hoofd. Petje af voor zoveel vakmanschap!

De gierzwaluw – Remco Daalder – uitg. Atlas Contact – isbn 9789045022239

Voor de vogelliefhebbers (of wie juist vogels uit zijn tuin wil bannen!): in het meinummer van Plus Magazine vindt u een tuindossier met o.a. nuttige tips om vogels te lokken/te verjagen.

Partner Content