"De duif was heel belangrijk voor de communicatie tijdens de Eerste Wereldoorlog", verduidelijkt Initiatiefnemer en duivenliefhebber Stefaan Van Moerbeke. "Ik wou dan ook de duif, als symbool van vrede, in de belangstelling brengen. Vandaar mijn vraag aan de Britten en de Schotten om naar Ieper te komen met duiven, in plaats van met wapens, zoals honderd jaar geleden."

Het project had de jongste dagen heel wat voeten in de aarde. Door het slechte weer afgelopen weekend moest de vlucht uitgesteld worden, en de voorbije dagen moest de brandweer onder meer zorgen voor de waterbevoorrading van de duiven die stonden te wachten. Maar uiteindelijk konden de duiven woensdagochtend beginnen aan hun reis die ongeveer 7 tot 10 uur zal duren, afhankelijk van de plaats waar ze
moeten landen.

Ze werden gelost op de Zuiderring, die een tijdlang afgesloten was. "Ik merk dat er heel wat interesse is vanuit Groot-Brittannië. Deze actie heeft alvast heel wat verenigingen samengebracht en ook de verschillende duivenbonden waren enthousiast. Misschien is dit de aanzet voor een jaarlijkse traditie", aldus Van Moerbeke die zo de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog wil herdenken.

"De duif was heel belangrijk voor de communicatie tijdens de Eerste Wereldoorlog", verduidelijkt Initiatiefnemer en duivenliefhebber Stefaan Van Moerbeke. "Ik wou dan ook de duif, als symbool van vrede, in de belangstelling brengen. Vandaar mijn vraag aan de Britten en de Schotten om naar Ieper te komen met duiven, in plaats van met wapens, zoals honderd jaar geleden." Het project had de jongste dagen heel wat voeten in de aarde. Door het slechte weer afgelopen weekend moest de vlucht uitgesteld worden, en de voorbije dagen moest de brandweer onder meer zorgen voor de waterbevoorrading van de duiven die stonden te wachten. Maar uiteindelijk konden de duiven woensdagochtend beginnen aan hun reis die ongeveer 7 tot 10 uur zal duren, afhankelijk van de plaats waar ze moeten landen. Ze werden gelost op de Zuiderring, die een tijdlang afgesloten was. "Ik merk dat er heel wat interesse is vanuit Groot-Brittannië. Deze actie heeft alvast heel wat verenigingen samengebracht en ook de verschillende duivenbonden waren enthousiast. Misschien is dit de aanzet voor een jaarlijkse traditie", aldus Van Moerbeke die zo de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog wil herdenken.