Aquatopia, het aquariumcomplex tegenover het Centraal Station van Antwerpen, trakteert zijn bezoekers op een ware haaieninvasie. Met stip bovenaan staat de stierhaai. Iedereen krijgt rillingen van de "grote witte haai", maar de stierhaai is mogelijk nog gevaarlijker voor de mens. Deze haai zwemt namelijk daar waar mensen zwemmen: dicht bij de kust. Hij heeft een onvoorspelbaar en zeer agressief karakter en kan ook in zoet water overleven, dus ook in rivieren, waar je hem totaal niet verwacht! De stierhaai dankt zijn naam aan zijn eerder stompe snuit, maar ook aan zijn hevige karakter.
Het is nog niet zeker hoe lang de stierhaai in Aquatopia blijft. Als hij te groot wordt, vertrekt hij weer naar andere oorden wegens te gevaarlijk.

Daarnaast is er nu ook een citroenhaai te zien - nog zo'n lieverdje. Hij ziet er heel eng uit met zijn tanden die tot buiten zijn bek steken, maar als hij een mens aanvalt, is er meestal wel sprake van uitlokking.

Andere nieuwkomers onder de haaien zijn twee zebrahaaien (1 in de mangrove en 1 in het grote haaienaquarium), 2 bandluipaardhaaien en 1 geelbruine verpleegsterhaai (in het grote haaienaquarium)

Nieuwe octopus

"In totaal kan je vandaag 12 haaiensoorten bewonderen in Aquatopia," zegt Peter Van Genechten, hoofdaquarist/verzorger. "We zijn trots dat we nu een stierhaai kunnen tonen. Dit is quasi uniek in Europa en zelfs in de rest van de wereld. Je voelt de adrenaline stromen als de stierhaai je recht in de ogen kijkt, maar in Aquatopia is zo'n kennismaking van dichtbij gelukkig zonder enig gevaar."

Het grote haaienaquarium werd verder aangevuld met o.m. een Napoleonvis, vleermuisvissen en cobia's (baarsachtigen). Er is trouwens ook een nieuwe octopus te zien in Aquatopia. Het dier is behoorlijk uit de kluiten gewassen en de moeite om te zien: bijna een reuzenoctopus!

Haaifie

Aquatopia daagt iedereen uit om een "haaifie" of een selfie met een haai te maken. Niet zo simpel, want haaien zwemmen liever rond dan te poseren. Maar het kán! Post je "haaifie" op de facebook-pagina van Aquatopia met de hashtag #haaifieen in de loop van september wordt uit alle geposte foto's een winnaar gekozen. Die wint een "Impossible Instant Lab", een trendy gadget om van je mooiste digitale iPhone-foto's een polaroidafdruk te maken.

Aquatopia, het aquariumcomplex tegenover het Centraal Station van Antwerpen, trakteert zijn bezoekers op een ware haaieninvasie. Met stip bovenaan staat de stierhaai. Iedereen krijgt rillingen van de "grote witte haai", maar de stierhaai is mogelijk nog gevaarlijker voor de mens. Deze haai zwemt namelijk daar waar mensen zwemmen: dicht bij de kust. Hij heeft een onvoorspelbaar en zeer agressief karakter en kan ook in zoet water overleven, dus ook in rivieren, waar je hem totaal niet verwacht! De stierhaai dankt zijn naam aan zijn eerder stompe snuit, maar ook aan zijn hevige karakter. Het is nog niet zeker hoe lang de stierhaai in Aquatopia blijft. Als hij te groot wordt, vertrekt hij weer naar andere oorden wegens te gevaarlijk.Daarnaast is er nu ook een citroenhaai te zien - nog zo'n lieverdje. Hij ziet er heel eng uit met zijn tanden die tot buiten zijn bek steken, maar als hij een mens aanvalt, is er meestal wel sprake van uitlokking.Andere nieuwkomers onder de haaien zijn twee zebrahaaien (1 in de mangrove en 1 in het grote haaienaquarium), 2 bandluipaardhaaien en 1 geelbruine verpleegsterhaai (in het grote haaienaquarium) "In totaal kan je vandaag 12 haaiensoorten bewonderen in Aquatopia," zegt Peter Van Genechten, hoofdaquarist/verzorger. "We zijn trots dat we nu een stierhaai kunnen tonen. Dit is quasi uniek in Europa en zelfs in de rest van de wereld. Je voelt de adrenaline stromen als de stierhaai je recht in de ogen kijkt, maar in Aquatopia is zo'n kennismaking van dichtbij gelukkig zonder enig gevaar."Het grote haaienaquarium werd verder aangevuld met o.m. een Napoleonvis, vleermuisvissen en cobia's (baarsachtigen). Er is trouwens ook een nieuwe octopus te zien in Aquatopia. Het dier is behoorlijk uit de kluiten gewassen en de moeite om te zien: bijna een reuzenoctopus!Aquatopia daagt iedereen uit om een "haaifie" of een selfie met een haai te maken. Niet zo simpel, want haaien zwemmen liever rond dan te poseren. Maar het kán! Post je "haaifie" op de facebook-pagina van Aquatopia met de hashtag #haaifieen in de loop van september wordt uit alle geposte foto's een winnaar gekozen. Die wint een "Impossible Instant Lab", een trendy gadget om van je mooiste digitale iPhone-foto's een polaroidafdruk te maken.