Gezond

Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

Asperges op het menu leveren je ook veel mineralen. Een portie asperges bevat kalium, calcium, magnesium, ijzer en een beetje koper, mangaan, zink en fluor. Afhankelijk van het gehalte in de grond bevatten asperges ook selenium.

Nog meer gezondheidsargumenten nodig? Asperges zijn vochtafdrijvend en daarmee goed voor de nieren. En die typische geur die je urine krijgt dan? Asparaginezuur, een stof die in asperges zit, wordt in het lichaam omgezet in vluchtige zwavelhoudende verbindingen. Deze geven je plas die typische geur. Maar voorts heeft dat niets te betekenen.

En lekker

Wat kun je er allemaal mee maken? Probeer bijvoorbeeld de aspergequiche met graskaas, de asperge-zalmpakketjes met kruidenboter of het traditionelere asperges met beenham en een eitje. Ben je op zoek naar een nagerecht, dan is deaspergesmoothie misschien iets voor jou.

Klik hier om het boekje te downloaden.

Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten. Asperges op het menu leveren je ook veel mineralen. Een portie asperges bevat kalium, calcium, magnesium, ijzer en een beetje koper, mangaan, zink en fluor. Afhankelijk van het gehalte in de grond bevatten asperges ook selenium. Nog meer gezondheidsargumenten nodig? Asperges zijn vochtafdrijvend en daarmee goed voor de nieren. En die typische geur die je urine krijgt dan? Asparaginezuur, een stof die in asperges zit, wordt in het lichaam omgezet in vluchtige zwavelhoudende verbindingen. Deze geven je plas die typische geur. Maar voorts heeft dat niets te betekenen.Wat kun je er allemaal mee maken? Probeer bijvoorbeeld de aspergequiche met graskaas, de asperge-zalmpakketjes met kruidenboter of het traditionelere asperges met beenham en een eitje. Ben je op zoek naar een nagerecht, dan is deaspergesmoothie misschien iets voor jou.Klik hier om het boekje te downloaden.