Controleer goed welke identiteitspapieren u nodig hebt. U vindt die informatie op de website van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken (www.diplomatie.belgium.be) of krijgt ze bij uw reisagent.

Let erop dat de geldigheid van uw identiteitskaart of internationale reispas niet verstreken is. Ook een Kids-ID moet tijdig worden aangevraagd bij het gemeentebestuur.

Een kredietkaart is bijna onontbeerlijk. Wanneer u bijvoorbeeld een auto huurt, moet u ze meestal voorleggen als borgstelling. Omwille van de veiligheid is voortaan ook de Maestro-functie van bankkaarten geblokkeerd buiten Europa. Wie op zijn exotische vakantieplek geld uit de muur wil halen, moet zijn bank dus vragen om de functie te deblokkeren.

Bagage

Op het vliegtuig moet uw bagage voldoen aan de regels voor gewicht en afmetingen. Hoe dan ook mag één stuk bagage nooit meer dan 32 kg wegen, zelfs indien u bijvoorbeeld één koffer pakt voor twee personen. De specifieke regels zijn te vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij of luchthaven, net als de lijst met verboden voorwerpen. In uw handbagage horen bijvoorbeeld geen scherpe voorwerpen of vloeistoffen.

Een flink pak stress kan u vermijden als u op tijd begint aan het pakken van uw koffers. Gebruik ook een checklist.

Op tijd naar de luchthaven

Kom twee uur op voorhand naar de luchthaven voor een vlucht binnen Europa en drie uur vooraf voor een langeafstandsvlucht. Zo bent u op tijd voor de check-in en hebt u marge bij grote verkeersdrukte.

Controleer goed welke identiteitspapieren u nodig hebt. U vindt die informatie op de website van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken (www.diplomatie.belgium.be) of krijgt ze bij uw reisagent. Let erop dat de geldigheid van uw identiteitskaart of internationale reispas niet verstreken is. Ook een Kids-ID moet tijdig worden aangevraagd bij het gemeentebestuur. Een kredietkaart is bijna onontbeerlijk. Wanneer u bijvoorbeeld een auto huurt, moet u ze meestal voorleggen als borgstelling. Omwille van de veiligheid is voortaan ook de Maestro-functie van bankkaarten geblokkeerd buiten Europa. Wie op zijn exotische vakantieplek geld uit de muur wil halen, moet zijn bank dus vragen om de functie te deblokkeren.Op het vliegtuig moet uw bagage voldoen aan de regels voor gewicht en afmetingen. Hoe dan ook mag één stuk bagage nooit meer dan 32 kg wegen, zelfs indien u bijvoorbeeld één koffer pakt voor twee personen. De specifieke regels zijn te vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij of luchthaven, net als de lijst met verboden voorwerpen. In uw handbagage horen bijvoorbeeld geen scherpe voorwerpen of vloeistoffen. Een flink pak stress kan u vermijden als u op tijd begint aan het pakken van uw koffers. Gebruik ook een checklist. Kom twee uur op voorhand naar de luchthaven voor een vlucht binnen Europa en drie uur vooraf voor een langeafstandsvlucht. Zo bent u op tijd voor de check-in en hebt u marge bij grote verkeersdrukte.