Op dit ogenblik telt België ongeveer 400.000 doven en slechthorenden. Als je daarbij nog de mensen rekent die gehoorproblemen hebben ten gevolge van hun leeftijd, dan komen we aan 8 procent van de Belgische bevolking, aldus Philippe Courard, Staatssecretaris bevoegd voor mensen met een handicap bij de voorstelling van de visioguide. "En de bevolking vergrijst, dus in de toekomst zal het museum steeds vaker bezoekers met gehoorproblemen over de vloer krijgen."

Wie slecht hoort, kan dus voortaan bij het Magritte Museum voor ?4 een visioguide lenen bij de balie. Als ze geen van de drie gehanteerde gebarentalen begrijpen (Frans, Nederlands en de internationale gebarentaal) brengen de ondertitels soelaas. Niet nodig om de nieuwe technologieën feilloos in de vingers te hebben. De tablet is erg makkelijk in gebruik. Het volstaat het logo te vinden dat verwijst naar het schilderij voor u en u krijgt de uitleg. Voorlopig zitten er 21 werken in de visioguide. Meerdere mensen kunnen samen gebruik maken van de visioguide, want het scherm is voldoende groot.

Magritte Museum, Koningsplein 1, 1000 Brussel. Di-zo, 10-17u.Woe 10-20u. Prijs: ?8; + 65 : ?6. Prijs visioguide: ?4. Info: 02 508 32 11 of www.musee-magritte-museum.be.

Op dit ogenblik telt België ongeveer 400.000 doven en slechthorenden. Als je daarbij nog de mensen rekent die gehoorproblemen hebben ten gevolge van hun leeftijd, dan komen we aan 8 procent van de Belgische bevolking, aldus Philippe Courard, Staatssecretaris bevoegd voor mensen met een handicap bij de voorstelling van de visioguide. "En de bevolking vergrijst, dus in de toekomst zal het museum steeds vaker bezoekers met gehoorproblemen over de vloer krijgen." Wie slecht hoort, kan dus voortaan bij het Magritte Museum voor ?4 een visioguide lenen bij de balie. Als ze geen van de drie gehanteerde gebarentalen begrijpen (Frans, Nederlands en de internationale gebarentaal) brengen de ondertitels soelaas. Niet nodig om de nieuwe technologieën feilloos in de vingers te hebben. De tablet is erg makkelijk in gebruik. Het volstaat het logo te vinden dat verwijst naar het schilderij voor u en u krijgt de uitleg. Voorlopig zitten er 21 werken in de visioguide. Meerdere mensen kunnen samen gebruik maken van de visioguide, want het scherm is voldoende groot.Magritte Museum, Koningsplein 1, 1000 Brussel. Di-zo, 10-17u.Woe 10-20u. Prijs: ?8; + 65 : ?6. Prijs visioguide: ?4. Info: 02 508 32 11 of www.musee-magritte-museum.be.