Een gidsje dat bijzonder weinig plaats inneemt, met een piepklein gevouwen, maar verder heel volledig stadsplan mét stratenregister er in een flapje bij: dat oogt enorm efficiënt. En dat is het ook, verzekert Carine, die met plezier en enthousiasme twee van de drie voorgestelde stadswandelingen deed. Ook de tips waren leuk, al was de uitleg waarom je een en ander gezien moet hebben toch wel heel summier en was een tweede, meer uitgebreide gids geen luxe.

Nog een nadeel was dat beide wandelingen niet in lusvorm opgebouwd zijn en begin- en eindpunt zelfs vrij ver uit elkaar liggen: niet zo handig als je bijvoorbeeld een auto achterlaat aan het startpunt en je dus het hele eind moet teruglopen. Ook waren er hier en daar wat 'dode' stukken, die eigenlijk overbodig waren. Conclusie: nuttig gidsje, maar aan te vullen met een meer volledige en eventueel de wandelingen zelf wat aanpassen zodat ze handiger ineen zitten.

100% Dublin - uitg. mo'media - ? 10,95 - isbn 9789057676086

Een gidsje dat bijzonder weinig plaats inneemt, met een piepklein gevouwen, maar verder heel volledig stadsplan mét stratenregister er in een flapje bij: dat oogt enorm efficiënt. En dat is het ook, verzekert Carine, die met plezier en enthousiasme twee van de drie voorgestelde stadswandelingen deed. Ook de tips waren leuk, al was de uitleg waarom je een en ander gezien moet hebben toch wel heel summier en was een tweede, meer uitgebreide gids geen luxe.Nog een nadeel was dat beide wandelingen niet in lusvorm opgebouwd zijn en begin- en eindpunt zelfs vrij ver uit elkaar liggen: niet zo handig als je bijvoorbeeld een auto achterlaat aan het startpunt en je dus het hele eind moet teruglopen. Ook waren er hier en daar wat 'dode' stukken, die eigenlijk overbodig waren. Conclusie: nuttig gidsje, maar aan te vullen met een meer volledige en eventueel de wandelingen zelf wat aanpassen zodat ze handiger ineen zitten.100% Dublin - uitg. mo'media - ? 10,95 - isbn 9789057676086