Gazpacho van meloen met basilicum

Ingrediënten voor 2 personen

  • een tiental scampi's
  • 1 kleine meloen
  • 1 tuiltje basilicum
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Snijd de meloen in twee, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe ze in een mixer.
  • Voeg hier 5 basilicumblaadjes en peper aan toe.
  • Mix alles en breng op smaak.
  • Plaats zo lang mogelijk in de koelkast
  • Bak de scampi's in een weinig olijfolie en dep ze met keukenpapier.
  • Doe de gazpacho in de borden en voeg er op het laatste de lauwe scampi's aan toe. Giet nog een klein scheutje olijfolie bij de gazpacho.

Poon op een bedje van fijngehakte groenten met basilicum

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 ponen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • een tuiltje basilicum
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper

Bereiding

  • Bereid uw basilicumolie. Bak daartoe de basilicum niet te hete olijfolie (maximum 160°C). Zet de basilicum opzij en laat de olie afkoelen
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Fruit ze lichtjes in olijfolie. Voeg hier de fijngehakte basilicum aan toe.
  • Bak de poon.
  • Verdeel de groentenbrunoise over de borden en leg er de poon op.
  • Bestrooi met fleur de sel en breng op smaak met peper en een vleugje olijfolie met basilicum.

Tip: u kunt de olijfolie met basilicum bewaren zoals uw andere olijfolie en in de toekomst verder gebruiken.

Aardbeienduo met basilicum

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g aardbeien
  • 1 tultje basilicum
  • 40 g suiker
  • 1 eiwit
  • 10 cl lichte room

Bereiding

  • Spel, droog en snijd de aardbeien in stukjes.
  • Doe ongeveer 50 gram aardbeien in een kom envoeg daar een soeplepel suiker en fijngehakte basilicum aan toe. Meng en plaats in de koelkast. Laat minstens 3 uur rusten.
  • Mix de overige aardbeien met de rest van de suiker en 5 basilicumblaadjes.
  • Klop het eiwit stijf enmeng het onder de gemixte aardbeien.
  • Klop de room stijf en meng deze eveneens onder het mengsel.
  • Giet in twee glaasjes en plaats eveneens enkele uren in de koelkast.
  • Haal de bereidingen uit de koelkast, leg een basilicumblaadje op het glas met de aardbeienmousse en schik er het aardbeienmengsel bovenop.