"Met het muzikale thema heeft Gent nu ook een echte geluidsidentiteit en dat helemaal in harmonie met de visuele stijl en eigenheid van de stad", zegt schepen Annelies Storms. Gent wil daarmee haar naam als "Unesco Creative City of Music" eer aandoen. Ook Amsterdam beschikt over zo'n geluidslogo.

Het deuntje werd gemaakt door sound agency Roundhouse. "Muzikaal-technisch kozen we voor een verrassend, prikkelend ritme en een eenvoudig, herkenbare melodie, gedragen door elektrische gitaar", zeg Cedric Engels (Roundhouse). Op de melodie zijn ook een 12-snarige Oud (luit), houten claves, pads, blazers en vibrafoon te horen.

Het is de bedoeling dat iedereen nu met de melodie aan de slag gaat, benadrukt schepen Annelies Storms. Het muziekwerk, logo, sporen, MIDI-bestanden en partituren zijn te downloaden op www.soundslike.gent.

De stad Gent zet het deuntje in als wachtmuziek op Gentinfo, als geluidsbumper bij online filmpjes en als herkenningstune van stadstv. Ook de stadsbeiaardier gebruikt de melodie, op 1-2-3 piano zal de partituur beschikbaar zijn en er komt een producerswedstrijd waarbij de beste remixes op een plaat geperst worden. Voorts zullen harmonieën, brassbands en fanfares het deuntje krijgen wanneer ze op de Kouter spelen en ook op een aantal evenementen, waaronder Jazz in 't Park en de Gentse Feesten, zullen muzikanten ermee aan de slag gaan. Het melodietje is tot slot als geluidsbel of gsm-toon beschikbaar.

"Met het muzikale thema heeft Gent nu ook een echte geluidsidentiteit en dat helemaal in harmonie met de visuele stijl en eigenheid van de stad", zegt schepen Annelies Storms. Gent wil daarmee haar naam als "Unesco Creative City of Music" eer aandoen. Ook Amsterdam beschikt over zo'n geluidslogo. Het deuntje werd gemaakt door sound agency Roundhouse. "Muzikaal-technisch kozen we voor een verrassend, prikkelend ritme en een eenvoudig, herkenbare melodie, gedragen door elektrische gitaar", zeg Cedric Engels (Roundhouse). Op de melodie zijn ook een 12-snarige Oud (luit), houten claves, pads, blazers en vibrafoon te horen. Het is de bedoeling dat iedereen nu met de melodie aan de slag gaat, benadrukt schepen Annelies Storms. Het muziekwerk, logo, sporen, MIDI-bestanden en partituren zijn te downloaden op www.soundslike.gent. De stad Gent zet het deuntje in als wachtmuziek op Gentinfo, als geluidsbumper bij online filmpjes en als herkenningstune van stadstv. Ook de stadsbeiaardier gebruikt de melodie, op 1-2-3 piano zal de partituur beschikbaar zijn en er komt een producerswedstrijd waarbij de beste remixes op een plaat geperst worden. Voorts zullen harmonieën, brassbands en fanfares het deuntje krijgen wanneer ze op de Kouter spelen en ook op een aantal evenementen, waaronder Jazz in 't Park en de Gentse Feesten, zullen muzikanten ermee aan de slag gaan. Het melodietje is tot slot als geluidsbel of gsm-toon beschikbaar.