Het jaar is nog maar goed halfweg, maar de populaire comedian ziet al een duidelijke rode draad: 'springen'. "Soms spring je van plezier en soms spring je voor je leven. Af en toe springen een paar moedige mensen op een hongerige en zwaarbewapende medereiziger", aldus Hoste in zijn typerende humor bij de persvoorstelling, waarvoor hij premier Charles Michel had uitgenodigd. 'En in België staat er altijd wel een regering op springen', zei hij met een knipoog naar zijn eregast.

Premier die kan lachen

Het is een traditie geworden dat Geert Hoste voor de presentatie van zijn nieuwe tour de belangrijkste politicus van het moment uitnodigt. 'Met Charles Michel hebben we eindelijk een premier die kan lachen. Dat geeft de burger en de humoristen moed', zegt Hoste. "En we kunnen wel een schouderklopje gebruiken na de aanslag op Charlie Hebdo. 2015 is een symbolisch jaar voor wie bezig is met politieke humor en vrije meningsuiting." De premier kon het met Hoste wel vinden. "Ik stel vast dat we hetzelfde kostuum, dezelfde bril en hetzelfde haar hebben. Alleen de kleur van uw schoenen (rood, nvdr) zou ik nooit durven kiezen", aldus Michel.

Geert Hoste maakt in december een uitgebreide tour langs theaters in Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2016 voor de drieëntwintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De ticketverkoop start op 1 september om 9 uur.

Info: www.geerthoste.be

Het jaar is nog maar goed halfweg, maar de populaire comedian ziet al een duidelijke rode draad: 'springen'. "Soms spring je van plezier en soms spring je voor je leven. Af en toe springen een paar moedige mensen op een hongerige en zwaarbewapende medereiziger", aldus Hoste in zijn typerende humor bij de persvoorstelling, waarvoor hij premier Charles Michel had uitgenodigd. 'En in België staat er altijd wel een regering op springen', zei hij met een knipoog naar zijn eregast.Het is een traditie geworden dat Geert Hoste voor de presentatie van zijn nieuwe tour de belangrijkste politicus van het moment uitnodigt. 'Met Charles Michel hebben we eindelijk een premier die kan lachen. Dat geeft de burger en de humoristen moed', zegt Hoste. "En we kunnen wel een schouderklopje gebruiken na de aanslag op Charlie Hebdo. 2015 is een symbolisch jaar voor wie bezig is met politieke humor en vrije meningsuiting." De premier kon het met Hoste wel vinden. "Ik stel vast dat we hetzelfde kostuum, dezelfde bril en hetzelfde haar hebben. Alleen de kleur van uw schoenen (rood, nvdr) zou ik nooit durven kiezen", aldus Michel.Geert Hoste maakt in december een uitgebreide tour langs theaters in Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2016 voor de drieëntwintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De ticketverkoop start op 1 september om 9 uur. Info: www.geerthoste.be