Meerdaagse fietsvakanties en fietsarrangementen beginnen ook ons land te veroveren. Onder de naam Cyclogis bieden de hotels van het netwerk Logis België nu de mogelijkheid om in twee of meer dagen van het ene etablissement naar het andere te fietsen.

Logis België is een samenwerkingsverband van 25 zelfstandige kwaliteitshotels in vijf Belgische provincies. De meeste - en nu wordt het leuk - hebben een goede gastronomische reputatie. Lekker eten is een zaak die ons Belgen nauw aan het hart ligt en die in bestaande fietsarrangementen wel eens verwaarloosd durf te worden.

Daarnaast garanderen de hotels allerlei fietsvriendelijke service: het vervoer van de bagage naar het volgende hotel, een gesloten fietsenstalling, reinigingsmateriaal, route- en fietsknooppuntenkaarten, een lunchpakket voor onderweg en soms de verhuur van fietsen of e-bikes.

Wat kost het?

Geïnteresseerden moeten wel zelf een traject uitstippelen. Voor een tweedaagse fietsvakantie in West-Vlaanderen bijvoorbeeld kunt u de auto achterlaten in hotel Rostune in Sijsele en via de fietsknooppunten een mooie route uitwerken naar hotel Glenmore in Oostende. Eventueel kunt u uw route via Brugge laten passeren en daar 's middags lekker gaan lunchen in Hotel Pannenhuis, waar u de fiets veilig kunt stallen. 's Anderendaags rijdt u dan via een andere route terug van Oostende naar Sijsele.

Een tweedaagse fietsvakantie in de Oostkantons zou kunnen starten in Pip Margraff in SanktVith. Dit hotel verhuurt elektrische fietsen (? 21 per dag). Via het Ravelnetwerk en de knooppunten stippelt u een route uit die u in de namiddag naar Hotel Le BeauSite in Trois-Ponts brengt. 's Anderendaags peddelt u door de bossen via een andere route terug naar Sankt Vith met eventueel een lunchstop in hotel Doux Repos in Trois-Ponts

Voor ons eerste voorbeeld moet u ong. ? 390 per persoon rekenen (afhankelijk van het kamertype en het aantal personen), voor het tweede ong. ? 375 per persoon. Daarin zijn één overnachting met ontbijt, een gastronomische avondmaaltijd, een lunchpakket en vervoer van de bagage begrepen.

Praktisch

Eens u zelf een traject van hotel naar hotel hebt uitgestippeld, hebt u twee mogelijkheden:

  • Een arrangement en een offerte laten opstellen door het centrale kantoor van Logis België: tel. 084 41 27 67. Het kantoor regelt dan de boeking. Het afrekenen gebeurt in elk hotel afzonderlijk.
  • Of zelf bij elk hotel apart boeken en afrekenen. En daarbij vermelden welke service u wenst (bagagevervoer naar de volgende halte, lunchpakket...).
  • Alle hotels vindt u samen op www.logishotels.com
Meerdaagse fietsvakanties en fietsarrangementen beginnen ook ons land te veroveren. Onder de naam Cyclogis bieden de hotels van het netwerk Logis België nu de mogelijkheid om in twee of meer dagen van het ene etablissement naar het andere te fietsen.Logis België is een samenwerkingsverband van 25 zelfstandige kwaliteitshotels in vijf Belgische provincies. De meeste - en nu wordt het leuk - hebben een goede gastronomische reputatie. Lekker eten is een zaak die ons Belgen nauw aan het hart ligt en die in bestaande fietsarrangementen wel eens verwaarloosd durf te worden.Daarnaast garanderen de hotels allerlei fietsvriendelijke service: het vervoer van de bagage naar het volgende hotel, een gesloten fietsenstalling, reinigingsmateriaal, route- en fietsknooppuntenkaarten, een lunchpakket voor onderweg en soms de verhuur van fietsen of e-bikes.Geïnteresseerden moeten wel zelf een traject uitstippelen. Voor een tweedaagse fietsvakantie in West-Vlaanderen bijvoorbeeld kunt u de auto achterlaten in hotel Rostune in Sijsele en via de fietsknooppunten een mooie route uitwerken naar hotel Glenmore in Oostende. Eventueel kunt u uw route via Brugge laten passeren en daar 's middags lekker gaan lunchen in Hotel Pannenhuis, waar u de fiets veilig kunt stallen. 's Anderendaags rijdt u dan via een andere route terug van Oostende naar Sijsele.Een tweedaagse fietsvakantie in de Oostkantons zou kunnen starten in Pip Margraff in SanktVith. Dit hotel verhuurt elektrische fietsen (? 21 per dag). Via het Ravelnetwerk en de knooppunten stippelt u een route uit die u in de namiddag naar Hotel Le BeauSite in Trois-Ponts brengt. 's Anderendaags peddelt u door de bossen via een andere route terug naar Sankt Vith met eventueel een lunchstop in hotel Doux Repos in Trois-PontsVoor ons eerste voorbeeld moet u ong. ? 390 per persoon rekenen (afhankelijk van het kamertype en het aantal personen), voor het tweede ong. ? 375 per persoon. Daarin zijn één overnachting met ontbijt, een gastronomische avondmaaltijd, een lunchpakket en vervoer van de bagage begrepen.Eens u zelf een traject van hotel naar hotel hebt uitgestippeld, hebt u twee mogelijkheden: