Spiesjes van tongfilets en Ganda ham met Duvelmousseline

Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 tongfilets
- 4 plakken Ganda ham
- citroenmelisse
- vismarinade en viskruiden
- 4 eierdooiers
- 1 dl Duvel
- 250 g gesmolten boter
- cayennepeper en zout
- sap van ene halve citroen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode peper
- 4 geblancheerde bloemkoolroosjes
- 1 voorgekookte maïskolf
- 4 kleine tomaatjes
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
Bereiding:
- Snij de plakjes Ganda ham in repen zo groot als de visfilets.
- Bedek de tongfilets met de ham en citroenmelisse, rol ze op, steek ze op spiesjes, strijk ze in met vismarinade en kruid met de viskruiden.
- Rijg ook de groenten op spiesjes, wrijf ze in met olijfolie en strooi er Provençaalse kruiden over. Grill de vis- en groentenspiesjes.
- Klop ondertussen een mousseline van 4 eierdooiers, de Duvel en de gesmolten boter.
- Kruid ze met cayennepeper en zout, werk af met het citroensap.
- Leg de spiesjes op warme borden en lepel er wat saus langs.
Pizza met Brabants grondwitloof en Ganda ham

Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 pizzabodems
- 10 vastkokende aardappelen type 'Ratte de touquet'
- 4 kroppen grondwitloof
- 1/2 dl olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 5 teentjes konflook
- 12 plakken Ganda ham
- 60 g Parmezaanse kaas
- peper van de molen
- fleur de sel
Bereiding:
- De aardappelen schillen en met de groenteschaaf in plakken van ong. 1,5 mm dikte snijden. De kroppen witloof in de lengte in 4 snijden, de kern weghalen en in 4 stukken snijden.
- Grondwitloof en aardappelschijven mengen met olijfolie, rozemarijn, peper van de molen en een wenig zout en gedurende een uur laten marineren.
- De pizzabodems op een bakplaat leggen en hierop de aardappel-witloofmengeling verdelen. De pizza gedurende ong. 12 minuten afbakken in een oven op 190°C.
- Halverwege de baktijd fijne plakjes look op de pizza strooien.
- Na het afbakken, naar wens versieren met Ganda ham, schaafsel van Parmezaanse kaas en een vleugje olijfolie.
Canneloni van Ganda ham en Brabants grondwitloof

Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 plakken Ganda ham
- 3 kroppen grondwitloof
- 1 soeplepel fijn gesneden platte peterselie
- olijfolie
- Aceto malsamico
- 100 g Achelse blauwe
- 50 g pompernikkel (zeer donker roggebrood)
- peper een zout
Bereiding:
- Het grondwitloof ontdoen van het hart en in lange repen snijden.
- Op smaak brengen met peper, zout, platte peterselie, olijfolie en Aceto balsamico.
- Vorm canneloni (rolletjes) met de plakken ham en het grondwitloof.
- Schik de rolletjes op een bord en versier met enkele stukjes Achelse blauwe en reepjes pompernikkel.
Ingrediënten voor 4 personen:Bereiding:Ingrediënten voor 4 personen:Bereiding:Ingrediënten voor 4 personen:Bereiding: