Vooral de samenwerking tijdens de jaren zestig met zijn goede vriend en voormalig klasgenoot Sergio Leone bij diens spaghettiwesterns, vaak met Clint Eastwood in de hoofdrol, spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding. Onder meer de muziek van de Dollar-trilogie, met als bekendste titel "The Good, The Bad and The Ugly" uit 1966 is van de hand van Morricone.
Ook andere Italiaanse cinemagrootheden als Pier Paolo Pasolini en Giuseppe Tornatore deden later nog een beroep op Morricone. De componist werd zelfs populair in Hollywood, waar onder meer Terrence Malick (voor "Days of Heaven"), Brian De Palma ("The Untouchables" en "Casualties of War") en Roland Joffe ("The Mission") bij hem kwamen aankloppen. Morricone zou in totaal vijfmaal genomineerd worden voor een Oscar en in 2008 kreeg hij er uiteindelijk één voor zijn hele carrière.
Als dirigent leidde de Italiaan al verschillende orkesten in de meest prestigieuze zalen. In het Sportpaleis zal hij twee uur lang met symfonieorkest "Il Novecento" en een speciaal daarvoor samengesteld koor van 100 zangers het beste van zichzelf geven.
Tickets voor het concert kosten 25 à 70 euro en zijn momenteel al in voorverkoop verkrijgbaar.

Vooral de samenwerking tijdens de jaren zestig met zijn goede vriend en voormalig klasgenoot Sergio Leone bij diens spaghettiwesterns, vaak met Clint Eastwood in de hoofdrol, spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding. Onder meer de muziek van de Dollar-trilogie, met als bekendste titel "The Good, The Bad and The Ugly" uit 1966 is van de hand van Morricone. Ook andere Italiaanse cinemagrootheden als Pier Paolo Pasolini en Giuseppe Tornatore deden later nog een beroep op Morricone. De componist werd zelfs populair in Hollywood, waar onder meer Terrence Malick (voor "Days of Heaven"), Brian De Palma ("The Untouchables" en "Casualties of War") en Roland Joffe ("The Mission") bij hem kwamen aankloppen. Morricone zou in totaal vijfmaal genomineerd worden voor een Oscar en in 2008 kreeg hij er uiteindelijk één voor zijn hele carrière. Als dirigent leidde de Italiaan al verschillende orkesten in de meest prestigieuze zalen. In het Sportpaleis zal hij twee uur lang met symfonieorkest "Il Novecento" en een speciaal daarvoor samengesteld koor van 100 zangers het beste van zichzelf geven. Tickets voor het concert kosten 25 à 70 euro en zijn momenteel al in voorverkoop verkrijgbaar.