Natuurlijk kent Texel verschillende beroemde fietsroutes, waarvan het Rondje Texel misschien wel het bekendst is. Deze fietsroute voert u langs waddenkust en Noordzeekust, door duin en polder en natuurlijk door de verschillende mooie dorpjes waar het eiland een patent op lijkt te hebben. Neem bij De Slufter even de moeite om de trap naar boven te beklimmen, want het uitzicht over dit unieke natuurgebied is echt te mooi om zomaar aan voorbij te fietsen. Het Rondje Texel kunt u natuurlijk beide kanten op fietsen, het ligt er maar net aan hoe de wind staat - wind in de rug op de terugweg is wel zo prettig, dus dat is wel iets om in de gaten te houden. Rondje Texel telt ruim vijftig fietskilometers. Meer info vind je hier.

Bloembollenfietsroute

Veel mensen zijn verrast als zij in het voorjaar op Texel de vele kleurrijke bloembollenvelden zien. De bollenvelden op het eiland beslaan in totaal zo'n 200 ha. Vanaf half april tot half mei kunt u de Texelse Bloembollenroute fietsen. Texelse bloembollentelers hebben hiervoor twee tochten langs bloeiende bollenpercelen uitgezet: een zuidelijke en een noordelijke route. Extra leuk is dat de route langs een speciaal hiervoor aangelegde bolbloemenpluktuin voert. De Bloembollenroute kunt u zelf uitprinten (pdf)

Lammetjes knuffelen

In het voorjaar is de Lammetjesroute een absolute must. U fietst niet alleen langs de lammetjes, maar op sommige punten in de route fietst u zelfs dwars door gebieden waar de schapen ook grazen, zoals langs de Waddendijk. Puur genieten dus, van al dat gezellige gedartel om u heen. De Lammetjesroute is zo'n 35 kilometer lang. Het boekje over de Lammetjesfietsroute met kaart, vind jehier.

Fiets huren

Op Texel vindt u verschillende fietsverhuurbedrijven die zowel gewone fietsen als e-bikes verhuren en verspreid over het eiland staan voldoende oplaadpunten voor de e-bike. Het is dus niet per se nodig uw eigen fiets mee te nemen. Hier vindt u meer info over fietsverhuur.

Natuurlijk kent Texel verschillende beroemde fietsroutes, waarvan het Rondje Texel misschien wel het bekendst is. Deze fietsroute voert u langs waddenkust en Noordzeekust, door duin en polder en natuurlijk door de verschillende mooie dorpjes waar het eiland een patent op lijkt te hebben. Neem bij De Slufter even de moeite om de trap naar boven te beklimmen, want het uitzicht over dit unieke natuurgebied is echt te mooi om zomaar aan voorbij te fietsen. Het Rondje Texel kunt u natuurlijk beide kanten op fietsen, het ligt er maar net aan hoe de wind staat - wind in de rug op de terugweg is wel zo prettig, dus dat is wel iets om in de gaten te houden. Rondje Texel telt ruim vijftig fietskilometers. Meer info vind je hier.Veel mensen zijn verrast als zij in het voorjaar op Texel de vele kleurrijke bloembollenvelden zien. De bollenvelden op het eiland beslaan in totaal zo'n 200 ha. Vanaf half april tot half mei kunt u de Texelse Bloembollenroute fietsen. Texelse bloembollentelers hebben hiervoor twee tochten langs bloeiende bollenpercelen uitgezet: een zuidelijke en een noordelijke route. Extra leuk is dat de route langs een speciaal hiervoor aangelegde bolbloemenpluktuin voert. De Bloembollenroute kunt u zelf uitprinten (pdf)In het voorjaar is de Lammetjesroute een absolute must. U fietst niet alleen langs de lammetjes, maar op sommige punten in de route fietst u zelfs dwars door gebieden waar de schapen ook grazen, zoals langs de Waddendijk. Puur genieten dus, van al dat gezellige gedartel om u heen. De Lammetjesroute is zo'n 35 kilometer lang. Het boekje over de Lammetjesfietsroute met kaart, vind jehier.Op Texel vindt u verschillende fietsverhuurbedrijven die zowel gewone fietsen als e-bikes verhuren en verspreid over het eiland staan voldoende oplaadpunten voor de e-bike. Het is dus niet per se nodig uw eigen fiets mee te nemen. Hier vindt u meer info over fietsverhuur.