Feesten voor een prikje

25/11/14 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Een heerlijke feestmaaltijd hoeft niet duur te zijn. Dat bewees chef Gaétan Colin die voor ons een volledig feestmaaltijd bereidde voor een zeer betaalbare prijs.

Feesten voor een prikje
Feesten voor een prikje

Chef Gaétan Colin is naast succesvol restaurateur (Jaloa Gastronomique, La Brasserie de Jaloa en D'Oude Pastorie) ook één van de huiskoks van Lidl. In die laatste hoedanigheid stelde hij voor ons een betaalbaar feestmenu samen. Meer dan 250 smakelijke én betaalbare producten, waaronder 100 nieuwigheden, maken het bij Lidl voor ieders budget mogelijk om te feesten in stijl.
En als u uw inkopen doet bij Lidl, koop dan ook een set van vier kaarsen om uw feesttafel op te fleuren. Voor elke verkochte kaarsensset schenkt Lidl immers ? 1 aan de Voedselbanken.
Laat je verleiden door het menu van Gaétan Colin, van apéro tot dessert, uw disgenoten zullen versteld staan van uw heerlijke gerechten.

Amuse: Platte oester, tartaar van kiwi en komkommer en zalmcarpaccio

Ingrediënten:
4 oesters
1 kiwi
1/5 komkommer
olijfolie
oe limoen
peper van de molen
40g. zalmcarpaccio

Bereiding:

 • De oesters openen, de kiwi schillen en in tartaar snijden. Met behulp van een dunschiller komkommerlamellen snijden.
 • Op elk bord een plakje carpaccio dresseren, de oester in een jasje van komkommerblad toevoegen, de kiwitartaar, een beetje limoensap en peper van de molen toevoegen.

Voorgerecht: Mi cuit van gerookte zalmfilet, pastinaakmousse met notenolie en kwartelei, gefrituurde tagliatelle met inktvisinkt

Ingredienten:

Feesten voor een prikje

4 stukken gerookte zalm van 70g.
1 pastinaak
oe l melk
Zout en peper
30 g boter
notenolie
4 kwarteleieren
enkele tagliatelle met inktvisinkt
olijfolieBereiding:

 • De pastinaak schillen, in stukken snijden en gedurende 30 min. koken in melk met zout en peper. Door de zeef gieten en het geheel mixen met de boter.
 • De zalmstukken inoliën, kruiden met peper van de molen, in een hete pan 8 minuten op elke zijde bakken, enkele druppels notenolie toevoegen.
 • De pasta 4 min. in gezouten water koken, laten uitlekken en gedurende 1 min. frituren aan 170°.
 • Het bord dresseren en het geel van het kwartelei toevoegen op de warme pastinaakmousse.

Hoofdgerecht: Gebraden hazenfilet , kroket van ibericoham en getruffeerde mozzarella, crème van cantharellen en foie gras, pompoenmousse, bresaola chips

Feesten voor een prikje

Ingrediënten:
4 hazenruggen
70 g. boter
70g. bloem
40 cl. melk
3 eigelen
150g. truffelmozzarella
zout, peper, nootmuskaat
eiwit, paneermeel
120g. ibericoham
150g. cantharellen
50 cl. room
40g. foie gras
OE pompoen
boter
4 sneetjes bresaolaBereiding:

 • De kroketten maken en ondertussen de bechamel klaarmaken (in een pot de boter met de bloem bereiden). Zodra de roux heel lichtjes aanzet, de melk toevoegen. Van het vuur nemen en de eigelen, de ham in brunoise, de mozzarella, zout, peper en nootmuskaat toevoegen. 1 uur laten rusten in de koelkast en er bollen van 50 g van maken. Ze door de anglaise halen (bloem, eigelen en vervolgens paneermeel). Ze gedurende 3 min. frituren aan 170°.
 • De hazenruggen snel 1 min. braden aan elke zijde en de verder garen in de oven indien nodig. Opgelet, mooi rosé bakken!
 • De ruggen uit de pan halen, deze deglaceren met de wildfond, Ÿ laten reduceren, de room en de foie gras toevoegen. Op smaak brengen met peper. De cantharellen schoonmaken, ze in een erg hete pan bakken, zout en peper en een beetje boter toevoegen.
 • De pompoen schillen en in stukken snijden, gedurende 10 min. laten koken in een pot met een nootje boter, een weinig water toevoegen en laten koken. Het geheel mixen en 40 g boter toevoegen.
 • De bresaola aan 180° krokant bakken in de oven.

Nagerecht: panna cotta met saffraan, sorbet met marc de cava, espuma met zoete amandelen

Feesten voor een prikje

Ingrediënten:
50 cl. room
30g. suiker
10 saffraandraadjes
2 gelatineblaadjes
1 vanillestok
50 cl room voor de espuma
50 g. amandelen
20g. suiker
sorbet marc de cavaBereiding:

 • De room laten koken met de saffraandraadjes, de in tweeën gesneden vanillestok, de suiker.
 • De gelatineblaadjes laten weken in koud water, van het vuur nemen en de gelatine toevoegen aan de room en in glaasjes in de koelkast plaatsen.
 • De espuma bereiden door de room te laten koken, de op voorhand in de oven gekleurde amandelen toevoegen, de suiker, en gedurende 10 min. infuseren. Door de zeef gieten en met een gasvulling in de spuitbus in de koelkast plaatsen.

Onze partners