Gevraagd naar uw favoriete vrijetijdsbesteding bengelt 'niksen' helemaal onderaan. Wat u en uw generatiegenoten dan wel leuk vinden? In volgorde van belangrijkheid: de hobby uitoefenen, tijd doorbrengen met kinderen en kleinkinderen, sporten en vrijwilligerswerk.

Ook een avondje cultuur is populair. Vijftigplussers blijken van alle Belgen de grootste cultuurconsumenten te zijn. Een avondje gezellig thuis? Enkel wanneer het niet anders kan . En wie eindelijk meer tijd heeft voor zichzelf, wil vooral ook veel reizen. Maar liefst 91 procent droomt ervan. Bij een onverwachte financiële meevaller besteedt u die ook in eerste instantie aan reizen en uitstapjes (72 pct).

Het liefst van al geven vijftigplussers geld uit aan lange zonvakanties (28 procent), een korte vakantie in eigen land (27 pct) en een verre reis naar een ander continent (19 pct). Een kleinere groep (16 pct) is dol op citytrips. Vaak heeft u al veel gezien en gaat u dan ook op zoek naar nieuwe thema's. Het gewone is niet meer genoeg. U wil plekken die iets extra bieden zoals, charme, wellness of buitensport.

Eens de deur van de werkplek definitief achter u dicht getrokken, valt een stukje sociaal contact weg. Daarom vindt u het belangrijk nieuwe vrienden te leren kennen en reizen ziet u als de uitgelezen kans om contacten te leggen. Ervaringen delen met anderen is belangrijk en dus kiest u ook vaak voor een museumbezoek met een vereniging of een weekend samen met vrienden.

Wie vijftig wordt denkt dus niet aan oud worden. Eerst reizen dan vergrijzen lijkt wel het motto.

Gevraagd naar uw favoriete vrijetijdsbesteding bengelt 'niksen' helemaal onderaan. Wat u en uw generatiegenoten dan wel leuk vinden? In volgorde van belangrijkheid: de hobby uitoefenen, tijd doorbrengen met kinderen en kleinkinderen, sporten en vrijwilligerswerk. Ook een avondje cultuur is populair. Vijftigplussers blijken van alle Belgen de grootste cultuurconsumenten te zijn. Een avondje gezellig thuis? Enkel wanneer het niet anders kan . En wie eindelijk meer tijd heeft voor zichzelf, wil vooral ook veel reizen. Maar liefst 91 procent droomt ervan. Bij een onverwachte financiële meevaller besteedt u die ook in eerste instantie aan reizen en uitstapjes (72 pct). Het liefst van al geven vijftigplussers geld uit aan lange zonvakanties (28 procent), een korte vakantie in eigen land (27 pct) en een verre reis naar een ander continent (19 pct). Een kleinere groep (16 pct) is dol op citytrips. Vaak heeft u al veel gezien en gaat u dan ook op zoek naar nieuwe thema's. Het gewone is niet meer genoeg. U wil plekken die iets extra bieden zoals, charme, wellness of buitensport. Eens de deur van de werkplek definitief achter u dicht getrokken, valt een stukje sociaal contact weg. Daarom vindt u het belangrijk nieuwe vrienden te leren kennen en reizen ziet u als de uitgelezen kans om contacten te leggen. Ervaringen delen met anderen is belangrijk en dus kiest u ook vaak voor een museumbezoek met een vereniging of een weekend samen met vrienden. Wie vijftig wordt denkt dus niet aan oud worden. Eerst reizen dan vergrijzen lijkt wel het motto.