Chef Gaétan Collin bezit drie restaurants waarvan één bekroond met een Michelinster! Niet de eerste de beste dus. Voor Lidl stelde hij een menu samen tegen een feestelijk zacht prijsje, met producten die allemaal in deze supermarkt te koop zijn. Alles werd meegeteld, van de bloem tot de champagne en het eindbedrag was iets meer dan ? 13! Hier volgt het menu.


Aperitief: Champagne Comte de Brismand Brut (1/4de fles/persoon)

Kroket van gevulde brie, witlofsla met noten en scherpe mosterd

Ingrediënten:
(4 personen)
? 4 stukjes gevulde brie
? 2 eieren
? 50 g bloem
? 50 g paneermeel
? 4 witlofstronkjes
? 20 g noten
? 1 potje scherpe mosterd
? 20 cl olijfolie
? enkele druppels
frambozenazijn
? zout en peper
? Luikse siroop
Bereiding:
1. Paneer de stukjes brie door ze achtereenvolgens door: 1. de bloem, 2. de geklopte eieren, 3. het paneermeel te halen.
2. Frituur ze op 170° gedurende 2 min.
3. Snijd de witlofstronkjes in grove stukken, kruid ze met zout en peper, voeg de fijngehakte noten, de mosterd en de olijfolie toe.
4. Serveer met een streepje Luikse siroop.

Ierse lendenbiefstuk gevuld met ganzenlever, wortelmousse met komijn en sinaasappel, aardappelkoek met gekonfijte sjalotten, ingedikte saus

Ingrediënten:
(4 personen)
? 700 g lendenbiefstuk
- niet gesneden
? 100 g ganzenlever
? 5 wortelen
? komijn
? 2 sinaasappelen
? 4 grote aardappelen
? tijm, rozemarijn
? 2 sjalotten
? 20 cl olijfolie
? 30 g boter
? zout en peper
? kalfsfond
Bereiding:
1. Maak de lendenbiefstuk schoon, maak met behulp van een mes een gat met een diameter van 2 cm in het midden ervan en vul het met ganzenlever. Kruid het vlees met zout en peper en braad het op een hoog vuur om het te kleuren. Bak af in de oven op 180° gedurende 10 min. met 50 g boter.
2. Schil de wortelen, snijd ze in mirepoix, laat ze in boter slinken in een pan gedurende 10 min., voeg de komijn, zout, peper en het sap van de sinaasappelen toe. Laat 30 minuten koken, voeg zo nodig water toe. Mix alles.
3. Konfijt de sjalotten door ze in de oven te zetten op 150° gedurende 40 min met een beetje olijfolie. Schil ze en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
4. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes, kruid ze met zout en peper en voeg de tijm en de rozemarijn toe. Schik ze in een rozet in een braadpan met een beetje olie, voeg de in dobbelsteentjes gesneden sjalotten toe en leg er een laagje aardappel op. Bak aan weerskanten.
5. Blus de bakplaat met het vlees met de kalfsfond en voeg op het laatste ogenblik een beetje boter toe om de saus glad te maken.

Wentelteefjes van brioche met rozijnen, staafjes mango en vanille-ijs

Ingrediënten:
(4 personen)
? 4 dikke sneetjes brioche
? 3 eieren
? 50 cl melk
? 2 mango's
? 1 pakje vanillesuiker
? 50 g suiker
? 20 g boter
? 1 l vanille-ijs
Bereiding:
1. Schil de mango's en snijd ze in plakjes. Stoof ze in een pan met een soeplepel boter en de vanillesuiker gedurende 2 min. om ze snel te karamelliseren.
2. Klop de eieren op met de suiker en de melk, en leg er voorzichtig de sneetjes brioche in om ze goed te doordrenken.
3. Bak de sneetjes met 3 eetlepels boter en 2 eetlepels suiker om ze te laten kleuren.

Geserveerd met: Gigondas, Chapelle des Penitents (1/4de fles/persoon)

Smakelijk!

Chef Gaétan Collin bezit drie restaurants waarvan één bekroond met een Michelinster! Niet de eerste de beste dus. Voor Lidl stelde hij een menu samen tegen een feestelijk zacht prijsje, met producten die allemaal in deze supermarkt te koop zijn. Alles werd meegeteld, van de bloem tot de champagne en het eindbedrag was iets meer dan ? 13! Hier volgt het menu.Aperitief: Champagne Comte de Brismand Brut (1/4de fles/persoon)Ingrediënten:(4 personen)? 4 stukjes gevulde brie? 2 eieren? 50 g bloem? 50 g paneermeel? 4 witlofstronkjes? 20 g noten? 1 potje scherpe mosterd? 20 cl olijfolie? enkele druppelsframbozenazijn? zout en peper? Luikse siroopBereiding:1. Paneer de stukjes brie door ze achtereenvolgens door: 1. de bloem, 2. de geklopte eieren, 3. het paneermeel te halen.2. Frituur ze op 170° gedurende 2 min.3. Snijd de witlofstronkjes in grove stukken, kruid ze met zout en peper, voeg de fijngehakte noten, de mosterd en de olijfolie toe.4. Serveer met een streepje Luikse siroop.Ingrediënten:(4 personen)? 700 g lendenbiefstuk- niet gesneden? 100 g ganzenlever? 5 wortelen? komijn? 2 sinaasappelen? 4 grote aardappelen? tijm, rozemarijn? 2 sjalotten? 20 cl olijfolie? 30 g boter? zout en peper? kalfsfondBereiding:1. Maak de lendenbiefstuk schoon, maak met behulp van een mes een gat met een diameter van 2 cm in het midden ervan en vul het met ganzenlever. Kruid het vlees met zout en peper en braad het op een hoog vuur om het te kleuren. Bak af in de oven op 180° gedurende 10 min. met 50 g boter.2. Schil de wortelen, snijd ze in mirepoix, laat ze in boter slinken in een pan gedurende 10 min., voeg de komijn, zout, peper en het sap van de sinaasappelen toe. Laat 30 minuten koken, voeg zo nodig water toe. Mix alles. 3. Konfijt de sjalotten door ze in de oven te zetten op 150° gedurende 40 min met een beetje olijfolie. Schil ze en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. 4. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes, kruid ze met zout en peper en voeg de tijm en de rozemarijn toe. Schik ze in een rozet in een braadpan met een beetje olie, voeg de in dobbelsteentjes gesneden sjalotten toe en leg er een laagje aardappel op. Bak aan weerskanten. 5. Blus de bakplaat met het vlees met de kalfsfond en voeg op het laatste ogenblik een beetje boter toe om de saus glad te maken.Ingrediënten:(4 personen)? 4 dikke sneetjes brioche? 3 eieren? 50 cl melk? 2 mango's? 1 pakje vanillesuiker? 50 g suiker? 20 g boter? 1 l vanille-ijsBereiding:1. Schil de mango's en snijd ze in plakjes. Stoof ze in een pan met een soeplepel boter en de vanillesuiker gedurende 2 min. om ze snel te karamelliseren.2. Klop de eieren op met de suiker en de melk, en leg er voorzichtig de sneetjes brioche in om ze goed te doordrenken.3. Bak de sneetjes met 3 eetlepels boter en 2 eetlepels suiker om ze te laten kleuren.Geserveerd met: Gigondas, Chapelle des Penitents (1/4de fles/persoon)Smakelijk!