De Belgische Sylvia Huang, geboren in 1994 en afkomstig uit de provincie Henegouwen, studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze kreeg les van violisten Alexei Moshkov en Liviu Prunaru, en speelde onder meer concerten met de Kamerfilharmonie Vlaanderen en het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam.

Huang neemt het op tegen 70 andere kandidaten. De best vertegenwoordigde nationaliteiten zijn Korea (16), Japan (15) en de Verenigde Staten (11). Daarna volgen China, Frankrijk en Rusland met elk 6 kandidaten, en ook Australië, België, Bulgarije, Canada, Hongarije, Ierland, Kazachstan, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In totaal hadden 172 violisten zich ingeschreven voor de wedstrijd.

Componist van finalewerk al gekend

Voor de vioolwedstrijd 2019 werden twee nieuwe werken gecomponeerd: een werk voor viool en piano voor de halve finale (Bram Van Camp, "Scherzo - Bagatelle") en een werk voor viool en orkest voor de finale. Dat werk wordt door Kimmo Hakola gecomponeerd en wordt op 18 mei bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de componist die het finalewerk componeert, voor het begin van de sessie wordt aangekondigd, "zodat de muzikanten en het publiek, maar ook de pers het universum van de componist op voorhand kunnen ontdekken".

De eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd vindt plaats van 29 april tot 5 mei, de halve finale van 6 tot 11 mei en de finale van 20 tot 25 mei. Daarna volgen nog laureatenrecitals, het laureatenconcert en het slotconcert.

De Koningin Elisabethwedstrijd wordt georganiseerd volgens een vierjaarlijkse cyclus waarbij om beurten wordt gefocust op achtereenvolgens viool, piano, cello en zang. De vorige viooleditie van de wedstrijd werd in 2015 gewonnen door de Zuid-Koreaanse Lim Ji-young. Vorig jaar werd de wedstrijd voor zang gewonnen door de Duitser Samuel Hasselhorn.

Alle info op imkeb.be

De Belgische Sylvia Huang, geboren in 1994 en afkomstig uit de provincie Henegouwen, studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze kreeg les van violisten Alexei Moshkov en Liviu Prunaru, en speelde onder meer concerten met de Kamerfilharmonie Vlaanderen en het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam.Huang neemt het op tegen 70 andere kandidaten. De best vertegenwoordigde nationaliteiten zijn Korea (16), Japan (15) en de Verenigde Staten (11). Daarna volgen China, Frankrijk en Rusland met elk 6 kandidaten, en ook Australië, België, Bulgarije, Canada, Hongarije, Ierland, Kazachstan, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In totaal hadden 172 violisten zich ingeschreven voor de wedstrijd.Voor de vioolwedstrijd 2019 werden twee nieuwe werken gecomponeerd: een werk voor viool en piano voor de halve finale (Bram Van Camp, "Scherzo - Bagatelle") en een werk voor viool en orkest voor de finale. Dat werk wordt door Kimmo Hakola gecomponeerd en wordt op 18 mei bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de componist die het finalewerk componeert, voor het begin van de sessie wordt aangekondigd, "zodat de muzikanten en het publiek, maar ook de pers het universum van de componist op voorhand kunnen ontdekken".De eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd vindt plaats van 29 april tot 5 mei, de halve finale van 6 tot 11 mei en de finale van 20 tot 25 mei. Daarna volgen nog laureatenrecitals, het laureatenconcert en het slotconcert.De Koningin Elisabethwedstrijd wordt georganiseerd volgens een vierjaarlijkse cyclus waarbij om beurten wordt gefocust op achtereenvolgens viool, piano, cello en zang. De vorige viooleditie van de wedstrijd werd in 2015 gewonnen door de Zuid-Koreaanse Lim Ji-young. Vorig jaar werd de wedstrijd voor zang gewonnen door de Duitser Samuel Hasselhorn.Alle info op imkeb.be