Deze laatste is een Belg, inderdaad, maar hij wordt wel beschouwd als de grote baanbreker van de Bauhaustraditie en hij richtte de Kunst-en Artisanale School op in Weimar, die erkend is als UNESCO-Werelderfgoed. In 2013 is het precies 150 jaar geleden dat van de Velde geboren werd. En naar aanleiding van die verjaardag loopt van 24 maart tot 23 juni 2013 in het Neues Museum in Weimar de tentoonstelling 'Passie, functionaliteit, schoonheid', die de immense impact van Henry van de Velde op de moderne Europese Kunst toont. Langs de toeristische van de Velde route, die zich door Saksen en Thüringen slingert, zijn er volgend jaar talrijke tentoonstellingen die aan zijn kunstnalatenschap zijn gewijd.

Gebroeders Grimm

Zonder twijfel echt Duits zijn de Gebroeders Grimm. Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden Duitse volksverhalen en op 20 december 1812, 200 jaar geleden, publiceerden ze de eerste editie van wat hun wereldberoemde sprookjes zouden worden. Want wie kent er niet Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje of Vrouw Holle? Deze verhalen uit uw jeugd herbeleven kan langs de Duitse Sprookjesroute, die 600 km lang is én bijzonder groen. Ze loopt van Hanau, de geboortestad van de Gebroeders Grimm, tot helemaal in Bremen en biedt onder meer het Doornroosjeslot Sababurg, de Vrouw-Holle-Vijver op de Hohe Meisner of het Sneewwitjedorp Bergfreiheit. Volgend jaar staan bovendien talrijke evenementen, theatervoorstellingen en concerten gepland. Climax wordt de grootse Grimm-tentoonstelling in de Documenta-Halle in Kassel, van 27 april tot 8 september.

Wagner

En dan is er nog Wagner, één van Duitslands meest bekende componisten. In 2013 is het 200 jaar geleden dat hij ter wereld kwam. Uiteraard zetten de Bayreuther Festspiele het muzikale genie extra in de verf. De hoogtepunten uit zijn rijk gevulde leven zijn te zien in de expo Wagnerlust und Wagnerlast -Richard Wagner tussen Leipzig en Bayreuth. Die loopt van 13 februari tot en met 25 mei 2013.

Alle info vindt u op www.germany.travel.

Deze laatste is een Belg, inderdaad, maar hij wordt wel beschouwd als de grote baanbreker van de Bauhaustraditie en hij richtte de Kunst-en Artisanale School op in Weimar, die erkend is als UNESCO-Werelderfgoed. In 2013 is het precies 150 jaar geleden dat van de Velde geboren werd. En naar aanleiding van die verjaardag loopt van 24 maart tot 23 juni 2013 in het Neues Museum in Weimar de tentoonstelling 'Passie, functionaliteit, schoonheid', die de immense impact van Henry van de Velde op de moderne Europese Kunst toont. Langs de toeristische van de Velde route, die zich door Saksen en Thüringen slingert, zijn er volgend jaar talrijke tentoonstellingen die aan zijn kunstnalatenschap zijn gewijd.Zonder twijfel echt Duits zijn de Gebroeders Grimm. Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden Duitse volksverhalen en op 20 december 1812, 200 jaar geleden, publiceerden ze de eerste editie van wat hun wereldberoemde sprookjes zouden worden. Want wie kent er niet Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje of Vrouw Holle? Deze verhalen uit uw jeugd herbeleven kan langs de Duitse Sprookjesroute, die 600 km lang is én bijzonder groen. Ze loopt van Hanau, de geboortestad van de Gebroeders Grimm, tot helemaal in Bremen en biedt onder meer het Doornroosjeslot Sababurg, de Vrouw-Holle-Vijver op de Hohe Meisner of het Sneewwitjedorp Bergfreiheit. Volgend jaar staan bovendien talrijke evenementen, theatervoorstellingen en concerten gepland. Climax wordt de grootse Grimm-tentoonstelling in de Documenta-Halle in Kassel, van 27 april tot 8 september. En dan is er nog Wagner, één van Duitslands meest bekende componisten. In 2013 is het 200 jaar geleden dat hij ter wereld kwam. Uiteraard zetten de Bayreuther Festspiele het muzikale genie extra in de verf. De hoogtepunten uit zijn rijk gevulde leven zijn te zien in de expo Wagnerlust und Wagnerlast -Richard Wagner tussen Leipzig en Bayreuth. Die loopt van 13 februari tot en met 25 mei 2013.Alle info vindt u op www.germany.travel.