Tijdens de expo volg je een parcours door het leven van de artiest, op basis van de correspondentie met zijn broer en zijn belangrijkste werken - zowel diegene die hij in Nederland maakte als tijdens zijn verblijf in Zuid-Frankrijk. De expo beslaat drie ruimtes, goed voor in totaal 1.500 vierkante meter. In de eerste ruimte krijg je een overzicht over zijn tumultueuze en veel te korte leven, tijdens dewelke de schilder nooit de herkenning kreeg waarnaar hij op zoek was en die hij zeker verdiende. Ook zijn korte passage in Antwerpen wordt toegelicht.

G.F.
© G.F.

In de tweede zaal wordt de onderdompeling heel letterlijk. Metershoge 360 gradenprojecties belichten de belangrijkste werken van Van Gogh zoals zijn zelfportretten, zijn "Zonnenbloemen"-reeks en "De Sterrennacht". De schilderijen treden daarbij soms "uit zichzelf", met bijvoorbeeld een rivier die verder lijkt te stromen onder je voeten, een stoomtrein die voorbij rijdt, personages op het doek die elkaar aanraken... Een uitzonderlijke belevenis waar je rustig van kan genieten van op één van de voorziene stoelen of bankjes.

StevenHendrix
© StevenHendrix
Steven Hendrix
© Steven Hendrix
Steven Hendrix
© Steven Hendrix

Maar liefst 200 van de werken van Van Gogh komen tot leven.

Van Gogh, the immersive experience is een belevingsexpositie voor het hele gezin! Kinderen zullen niet alleen met open mond naar de projecties kijken, ze kunnen op het einde van de expo ook zelf één van de werken inkleuren en het resultaat delen via een muurgrote projectie.

Steven Hendrix
© Steven Hendrix
Steven Hendrix
© Steven Hendrix

Het parcours eindigt met een VR-ervaring die je meeneemt naar het Arles van 1888 - het Franse stadje waar Van Gogh tijdens een van zijn meest intensieve schilderperiodes verbleef en dat dan ook vaak terugkeert in zijn werken. De VR-ervaring kost €2 extra, maar is die dubbel en dik waard.

Steven Hendrix
© Steven Hendrix

Praktisch

  • Tot en met zondag 8 november 2020 in Waagnatie Expo & Events - Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
  • Alle info op www.expovangogh.be
  • Openingsuren: alle dagen open behalve op dinsdag van 10u-18u (laatste toegang 17u) met uitzondering van dinsdag 03/11/2020 (geopend)
  • Tickets op weekdagen: volwassenen : € 14,50, kinderen (van 4 tot 17 jaar): € 9,50, senioren en studenten: € 11,50, familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen of 1 volwassene + 3 kinderen): € 39,-
  • Tickets tijdens weekend & feestdagen: volwassenen : € 16,50, kinderen (van 4 tot 17 jaar): € 11,50, senioren en studenten: € 13,50, familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen of 1 volwassene + 3 kinderen): € 44,50,-
  • Tickets boek je best op voorhand hier
  • Alle coronarichtlijnen lees je hier.

Tijdens de expo volg je een parcours door het leven van de artiest, op basis van de correspondentie met zijn broer en zijn belangrijkste werken - zowel diegene die hij in Nederland maakte als tijdens zijn verblijf in Zuid-Frankrijk. De expo beslaat drie ruimtes, goed voor in totaal 1.500 vierkante meter. In de eerste ruimte krijg je een overzicht over zijn tumultueuze en veel te korte leven, tijdens dewelke de schilder nooit de herkenning kreeg waarnaar hij op zoek was en die hij zeker verdiende. Ook zijn korte passage in Antwerpen wordt toegelicht.In de tweede zaal wordt de onderdompeling heel letterlijk. Metershoge 360 gradenprojecties belichten de belangrijkste werken van Van Gogh zoals zijn zelfportretten, zijn "Zonnenbloemen"-reeks en "De Sterrennacht". De schilderijen treden daarbij soms "uit zichzelf", met bijvoorbeeld een rivier die verder lijkt te stromen onder je voeten, een stoomtrein die voorbij rijdt, personages op het doek die elkaar aanraken... Een uitzonderlijke belevenis waar je rustig van kan genieten van op één van de voorziene stoelen of bankjes.Maar liefst 200 van de werken van Van Gogh komen tot leven.Van Gogh, the immersive experience is een belevingsexpositie voor het hele gezin! Kinderen zullen niet alleen met open mond naar de projecties kijken, ze kunnen op het einde van de expo ook zelf één van de werken inkleuren en het resultaat delen via een muurgrote projectie.Het parcours eindigt met een VR-ervaring die je meeneemt naar het Arles van 1888 - het Franse stadje waar Van Gogh tijdens een van zijn meest intensieve schilderperiodes verbleef en dat dan ook vaak terugkeert in zijn werken. De VR-ervaring kost €2 extra, maar is die dubbel en dik waard.