Deze 10 Thaise gerechten moet je zeker proeven

Deze 10 Thaise gerechten moet je zeker proeven
© Getty Images/iStockphoto

Pad Thai © G.F.

De nummer 1 van dit lijstje heeft weinig uitleg nodig: Pad Thai is het bekendste Thaise gerecht. De combinatie tussen roergebakken rijstnoedels, ei, kip of scampi's en palmsuiker doet bij menig toeristen het water al in de mond lopen. Ideaal als lunch aan een kraampje langs de straat.

Tom Yam © G.F.

Deze kruidenbouillon wordt meestal omschreven als 'zoetzure Thaise soep'. Enkel pittige toeristen zullen dit gerecht smaken, want op het aantal rode chili's wordt in deze pikante garnalensoep niet gekeken. Naast de lekkere smaak, heeft het gerecht ook een geneeskrachtige werking.

Larb © Getty Images/iStockphoto

'Larb' is een landelijk, erg gezond gerecht, dat vooral 's avonds wordt gegeten. Het gekruid gehakt met rijstpoeder, limoensap, vissaus en verse Thaise kruiden is een absolute topper, zowel bij de toerist als bij de Thai.

Khao Soi © Getty Images/iStockphoto

Als je naar Noord-Thailand trekt, mag je zeker niet vergeten 'Khao Soi' uit te proberen. De uitgesproken smaken in dit gerecht zijn kokosbouillon, tarwe- en einoedels en kip of biefstuk.

Som Tam © G.F.

Deze pikante papayasalade is waarschijnlijk één van de gezondste gerechten die je kunt vinden. Oorspronkelijk komt 'Som Tam' uit het Noord-Oosten van Thailand, maar ondertussen vind je het op elke Thaise menukaart terug. Het gerecht bestaat uit krokante stukken onrijpe papaya, gemixt met andere gezonde - en vooral pittige - ingrediënten.

Phat Kaphrao © G.F.

Phat Kaphrao is een gemakkelijk streetfood-gerecht. Naast een roergebakken mix tussen vlees, chili's en Thaise basilicum, krijg je een portie rijst die meestal wordt afgewerkt met een spiegelei.

Green Curry © G.F.

Dit gerecht heeft zijn naam te danken aan de kleur van de saus - afkomstig van groene chili's. Groene curry heeft een uitgesproken zoetheid in zich en wordt vaak afgewerkt met stukjes rode chili en basilicum.

Yam © G.F.

Yam! Dit gerecht spreekt voor zich. Gewoonlijk als bijgerecht gepresenteerd, is deze salade een combinatie tussen vlees en vis met verse kruiden. Healthy én smaakvol!

Kai Yang © G.F.

Deze Thai-style gegrilde kip hebben we te danken aan de inwoners uit het Noord-Oosten van het land. De kip is net voor het grillen gemarineerd in een unieke mix van vissaus, koriander en knoflook. Thaise inwoners combineren het met sticky rice en een groene papayasalade.

Khao Phat © G.F.

Khao Pat is Thais voor gebakken rijst: één van de meest geserveerde gerechten in Thailand, maar vooral bekend als comfort food. Bestel je "Khao Phat Pu", dan krijg je er krokante stukjes krab en ei bij.