In tegenstelling tot andere zonnebloemen bloeit Sunsation al vanaf de lente en heeft de plant meerdere knoppen. Raakt de ene bloem uitgebloeid, dan komt de volgende knop tot bloei. En omdat elke bloem zeker een paar weken straalt, geniet je een zomer lang van de vrolijke zonnetjes ongeacht het weer! De potzonnebloem is een compacte en decoratieve plant die lekker laag blijft en stevig op zijn benen staat (in weer en wind). Dat maakt Sunsation ideaal voor potten, bakken en manden op balkon en terras.

Zonnetje in huis

De potzonnebloem Sunsation is met zijn heldergele bloemen en zwarte hart ook het zonnetje in huis. De plant maakt er geen punt van als je hem binnen zet want ook daar zal hij even enthousiast en lang bloeien. Zet de plant op een voetstuk in de vorm van een mooi krukje of tafeltje of hang een vintage mand met daarin een paar planten aan de muur. Combineer de potzonnebloem met grassen, kruiden en bloeiende planten in een grote bak en je hebt een minituintje voor de tuintafel. Met drie of vijf zonnebloemen in een forse mand heb je een eyecatcher op het terras die de hele zomer straalt. Daar word je vrolijk van!

Topconditie

Sunsation vraagt weinig verzorging. Zet de plant op een zonnige plaats en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden (maar niet kletsnat). Voeg je eens in de twee weken wat plantenvoeding aan het water toe, dan is de plant helemaal happy. Verwijder steeds de bloemen die verwelken, want de volgende bloemknop staat al op het punt om te gaan stralen.

De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/sunsationsunflower.

In tegenstelling tot andere zonnebloemen bloeit Sunsation al vanaf de lente en heeft de plant meerdere knoppen. Raakt de ene bloem uitgebloeid, dan komt de volgende knop tot bloei. En omdat elke bloem zeker een paar weken straalt, geniet je een zomer lang van de vrolijke zonnetjes ongeacht het weer! De potzonnebloem is een compacte en decoratieve plant die lekker laag blijft en stevig op zijn benen staat (in weer en wind). Dat maakt Sunsation ideaal voor potten, bakken en manden op balkon en terras.De potzonnebloem Sunsation is met zijn heldergele bloemen en zwarte hart ook het zonnetje in huis. De plant maakt er geen punt van als je hem binnen zet want ook daar zal hij even enthousiast en lang bloeien. Zet de plant op een voetstuk in de vorm van een mooi krukje of tafeltje of hang een vintage mand met daarin een paar planten aan de muur. Combineer de potzonnebloem met grassen, kruiden en bloeiende planten in een grote bak en je hebt een minituintje voor de tuintafel. Met drie of vijf zonnebloemen in een forse mand heb je een eyecatcher op het terras die de hele zomer straalt. Daar word je vrolijk van!Sunsation vraagt weinig verzorging. Zet de plant op een zonnige plaats en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden (maar niet kletsnat). Voeg je eens in de twee weken wat plantenvoeding aan het water toe, dan is de plant helemaal happy. Verwijder steeds de bloemen die verwelken, want de volgende bloemknop staat al op het punt om te gaan stralen. De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/sunsationsunflower.