De grootste haaien zie je in Nausicaa

05/04/16 om 16:06 - Bijgewerkt op 06/04/16 om 09:58

Nog op zoek naar een uitstapje voor de paasvakantie? Als je de zeer diverse bevolking van de oceanen en de zeeën wil leren kennen, dan is Nausicaa in Boulogne-sur-Mer, Noord-Frankrijk, de uitgelezen plek. Het Nationaal Zeecentrum heeft enkele vernieuwingen uitgevoerd, zoals een op het tropische woud geïnspireerde ruimte. Maar naar Nausicaa ga je vooral voor de spectaculaire haaien.

De grootste haaien zie je in Nausicaa

© Nausicaa - Jean-Dominique Boitel

Als sinds 1991 torent Nausicaa uit boven het rustige strand van Boulogne-sur-Mer, aan de Opaalkust. Kwallen, reuzenschildpadden, garnalen, kaaimannen of zeeleeuwen, je kan ze er allemaal zien. Een bassin waar je roggen kan aaien ontbreekt uiteraard niet. En van de zeeleeuwen kan je al een glimp opvangen wanneer je langs de dijk wandelt. Nieuwigheid dit jaar is de tropische ruimte. Hier spot je kikkers, hagedissen, slangen en prachtige kameleons. Het zeecentrum, dat oorspronkelijk vrij donker oogde, heeft nu ook meer open ramen gekregen die een uitzicht bieden op Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez.

De grootste haaien zie je in Nausicaa

© Nausicaa

Nausicaa, gelegen op ongeveer 2 uur rijden van Brussel (en op een uurtje van Nieuwpoort), is vooral een aanrader voor het spectaculaire haaienbassin. Er huizen maar liefst 12 soorten, en anders dan in de meeste aquaria zitten er gigantische exemplaren. Via een onderwaterbassin kan je ze echt van zeer dichtbij voorbij zien zwemmen. De grootste is 3 meter lang en weegt 250 kg. Het haaienbassin is bovenaan voor een stuk open, wat de ervaring zeer bijzonder maakt. Zo zie je vanop de pontons de beruchte vinnen boven het water uitsteken wanneer de dieren naar de oppervlakte zwemmen. Al benadrukt Nausicaa dat de bloeddorstige reputatie van haaien onterecht is. Er zijn maar enkele soorten echt gevaarlijk voor mensen, luidt het.

Info: www.nausicaa.nl

Onze partners