1. Slaap tussen de aapjes

G.F.
© G.F.

Makasutu Culture Forest is een thuis voor heel wat apen. Tijdens een wandeltocht kom je die spelende dieren overal tegen. In Makasutu kan je langs de rivier overnachten in prachtige authentieke 'floating Lodges'. Dit is beslist een aanrader voor wie houdt van de natuur.

2. Geniet van live muziek in de kleurrijkste beachbar van Gambia

Een strandbar met heerlijk zwoele sferen en tropische ritmes. Geniet van de lekkerste cocktails tijdens sfeervolle optredens van lokale bands in Poco Loco. Trek je dansschoenen aan want er is reggae en soul en nog meer dansbare muziek in dit typisch Gambiaans paradijsje.

G.F.
© G.F.

3. Kook met een local

Eerst haal je de ingrediënten op de kleurrijke en typisch Afrikaanse vismarkt in Tanji. Daarna krijg je kookles in Gambiaanse stijl bij de flamboyante Ida Cham. En tegen de middag heb je een heerlijke lunch klaar. Proef van je zelfgemaakte Chicken Yassa !

4. Plaats jouw boodschap op de Internet Tree

'Zeer kleurrijk', dat is het minste wat je van de internet-boom kunt zeggen. Hij staat bij de Lamin Lodge en je kunt een plekje op de stam kopen om er je advertentie te plaatsen.

G.F.
© G.F.

5. Ontdek een stukje verborgen paradijs

Voor een dagje luilekkervakantie ga je naar Paradise Beach. Je kunt er lunchen in een echte Beach Bar, nippen van een verfrissende cocktail terwijl je vanuit een luie strandzetel de zee en de strandgasten gadeslaat. Voeg daarbij de meeslepende muziek uit de tropen en je bent helemaal in het paradijs.

G.F.
© G.F.

6. Laat je toekomst voorspellen door de waarzegger van Makasutu

Eerst neem je de boot richting Makasutu Forest via de Gambia rivier. Aangekomen in "Makasutu Culture Forest", trek je door de bossen tot bij een ervaren inheemse waarzegger. Wie durft zijn toekomst laten voorspellen?

G.F.
© G.F.

7. Bernard achterna op de fiets

De West-Vlaamse Bernard organiseert al jaren fietsvakanties in Gambia. Hij kent het land als geen ander, de mooiste bekende en onbekende hoekjes. Met Bernard op de fiets leer je Gambia echt kennen.

Info: Bernard Ugille,+32 477 24 98 46, bernardugille@hotmail.com

G.F.
© G.F.

8. Maak een boottocht op de Gambia Rivier

Het kleinste landje van Afrika is naast de mooie stranden ook bekend om zijn prachtige natuur, met als highlight uiteraard de Gambia Rivier. Laat je meeslepen door de rust en de natuurpracht tijdens een boottocht op de rivier.

G.F.
© G.F.

Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia-rivier en helemaal omsloten door buurland Senegal. Het mooiste kleine land van Afrika bekoort met prachtige stranden, grote natuurparken en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige bestemming, op iets minder dan zes uur vliegen van Brussel.

http://www.visitthegambia.be/

Makasutu Culture Forest is een thuis voor heel wat apen. Tijdens een wandeltocht kom je die spelende dieren overal tegen. In Makasutu kan je langs de rivier overnachten in prachtige authentieke 'floating Lodges'. Dit is beslist een aanrader voor wie houdt van de natuur.Een strandbar met heerlijk zwoele sferen en tropische ritmes. Geniet van de lekkerste cocktails tijdens sfeervolle optredens van lokale bands in Poco Loco. Trek je dansschoenen aan want er is reggae en soul en nog meer dansbare muziek in dit typisch Gambiaans paradijsje.Eerst haal je de ingrediënten op de kleurrijke en typisch Afrikaanse vismarkt in Tanji. Daarna krijg je kookles in Gambiaanse stijl bij de flamboyante Ida Cham. En tegen de middag heb je een heerlijke lunch klaar. Proef van je zelfgemaakte Chicken Yassa !'Zeer kleurrijk', dat is het minste wat je van de internet-boom kunt zeggen. Hij staat bij de Lamin Lodge en je kunt een plekje op de stam kopen om er je advertentie te plaatsen. Voor een dagje luilekkervakantie ga je naar Paradise Beach. Je kunt er lunchen in een echte Beach Bar, nippen van een verfrissende cocktail terwijl je vanuit een luie strandzetel de zee en de strandgasten gadeslaat. Voeg daarbij de meeslepende muziek uit de tropen en je bent helemaal in het paradijs.Eerst neem je de boot richting Makasutu Forest via de Gambia rivier. Aangekomen in "Makasutu Culture Forest", trek je door de bossen tot bij een ervaren inheemse waarzegger. Wie durft zijn toekomst laten voorspellen?De West-Vlaamse Bernard organiseert al jaren fietsvakanties in Gambia. Hij kent het land als geen ander, de mooiste bekende en onbekende hoekjes. Met Bernard op de fiets leer je Gambia echt kennen.Info: Bernard Ugille,+32 477 24 98 46, bernardugille@hotmail.comHet kleinste landje van Afrika is naast de mooie stranden ook bekend om zijn prachtige natuur, met als highlight uiteraard de Gambia Rivier. Laat je meeslepen door de rust en de natuurpracht tijdens een boottocht op de rivier.Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia-rivier en helemaal omsloten door buurland Senegal. Het mooiste kleine land van Afrika bekoort met prachtige stranden, grote natuurparken en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige bestemming, op iets minder dan zes uur vliegen van Brussel. http://www.visitthegambia.be/