De 10 mooiste vergezichten op de Wild Atlantic Way

De 10 mooiste vergezichten op de Wild Atlantic Way
© Ierland Toerisme

Mullaghmore Head © Ierland Toerisme

Bezoek op een rustige dag, wanneer het niet te hard waait, Classibawn Castle en geniet van de serene schoonheid van het landschap en de zee. Ga je op een winderige dag een kijkje nemen bij dit kasteel? Ervaar dan de kracht en pracht van de machtige Atlantische oceaan.

The Cliffs of Moher © Ierland Toerisme

De Cliffs of Moher is één van de meeste bezochte attracties in Ierland. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Aran eilanden, The Twelve Bens (bergketen) in Connemara en op de baai van Galway.

Dursey Island © Ierland Toerisme

Bekijk de Wild Atlantic Way van de andere kant! Neem de kabelbaan naar Dursey Island en geniet van het uitizcht op de woeste, ruige kustlijn.

Inchydoney Beach © Ierland Toerisme

Eén van de vele mooi stranden die the Wild Atlantic Way te bieden heeft. Deze is te vinden in County Cork. Hier kun je het hele jaar door genieten van prachtige vergezichten.

Killary Harbour © Ierland Toerisme

Het uitzicht over Killary Harbour, een haven in Ierland's grootste fjord, is ongelofelijk. Het wordt omringd door de bergen van Connemara National Park. Als je geluk hebt zie je zelfs nog dolfijnen die een zamlpje proberen te vangen.

Kylemore Abbey © Ierland Toerisme

Gelegen aan een meer tussen al het groen van de bergen vindt je Kylemore Abbey. Gebouwd in 1867 en gezien als één van de meest romantische plekjes in Ierland.

Loop Head © Ierland Toerisme

In dit compacte gebied vind je prachtige landschappen, zeekliffen, unieke rotsformaties en een enorme diversitieit aan vogels en zeedieren. Beklim de vuurtoren voor het beste utizicht.

Malin head © Ierland Toerisme

Dit is het meest noordelijke punt van het eiland Ierland en het schiereiland Inishowen. Malin Head staat bekend om haar woeste kustlandschap. Ga ook zeker kijken bij 'Hell's Hole', een enorme grot waar het zeewater bij vloed met bruut geweld om zich heen slaat. In de buurt vindt je ook 'The Devil's Bridge', een indrukwekkende, door de natuur gevormde brug over het water.

Mizen Head © Ierland Toerisme

Mizen Head is het meest Zuidwestelijke punt van Ierland. Ook hier vind je prachtige kliffen. Wandel hier over de bijzondere loopbrug (die hier zelfs prijzen voor heeft gewonnen) en geniet van de het uitzicht op de Wilde Atlantic Way.

Skellig Michael © Ierland Toerisme

Dit UNESCO werelderfgoed was meer dan 1000 jaar geleden een toevluchtsoord voor monniken. De unieke bijenkorfvormige gebouwen zijn een echte must-see. Skellig Michael was ook te zien in Star Wars: The Force Awakens als schuildplaats van Luke Skywalker.