Het bewogen leven van Pierre Kompany

Meestal is het topvoetballer Vincent Kompany die alle aandacht opeist, maar zijn vader Pierre heeft een even opmerkelijk parcours. In "Van Congo tot Ganshoren" vertelt hij zijn levensverhaal.

Gallo-Romeins Museum neemt je mee naar Dacia

Het Gallo-Romeins in Tongeren neemt je bijna 2000 jaar terug mee in de tijd naar Dacia, het verre verleden van Roemenië. De expo maakt deel uit van Europalia 2019, dat het Oost-Europese land in de kijker zet.

Expo: Dali en Magritte, iconen van het surrealisme

De Musea voor Schone Kunsten (KMSK) in Brussel pakken dit najaar uit met een uitzonderlijke tentoonstelling gewijd aan de werken van de Spaanse schilder Salvador Dali en Belgisch kunstenaar René Magritte. Aanleiding voor deze expo is de tiende verjaardag van het Magritte-museum.

Tentoonstelling: Madonna ontmoet Dulle Griet

Vanaf 5 oktober trapt Antwerpen de festiviteiten af rond Bruegel met twee tentoonstellingen: Madonna ontmoet Dulle Griet in het Museum Mayer van den Bergh en Jan Brueghel de Oude. Een uitmuntend tekenaar! in Snijders & Rockoxhuis.

Brancusi blikvanger op Europalia Roemenië

Cultuurfestival Europalia laat je om de twee jaar de cultuur en geschiedenis van een nieuw land ontdekken. Dit jaar staat Roemenië in de kijker, met als blikvanger een tentoonstelling over beeldhouwer Constantin Brancusi.

Wonderkamer vol juwelen

Diva, het Diamantmuseum in hartje Antwerpen, presenteert haar tweede Wonderkamer. Juweelontwerpers Katrin Wouters en Karen Hendrix leiden je binnen in hun universum.

Leah Thys: 'Ik ben Marianne nog lang niet beu'

Dagelijkse fictiereeks Thuis gaat op 2 september zijn 25ste seizoen in. De reeks is ondenkbaar zonder 'madame Marianne'. Plus Magazine sprak met Leah Thys, die haar al bijna een kwarteeuw gestalte geeft.

Streetart hotspots in hartje Antwerpen

Streetart hoort stilaan evengoed bij Antwerpen als Brabo, de Schelde en de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Van de tags van de graffitipioniers tot de enorme murals van street artists: de stad is een speeltuin én een open museum voor wie houdt van urban art. Maar waar beginnen? De Antwerp Museum App helpt fans van urban art op weg.

Grote en kleine beestjes spotten in België en Nederland

'Lange reis' betekent safari in het Swahili. We denken dan aan Afrikaanse wildparken en de Big 5. Maar je reis kan ook veel korter. En veel dichterbij. Met het boek 'Op safari in eigen land' start je een leuke en boeiende zoektocht naar grote en kleine beestjes in je buurt.

Loirevallei viert Leonardo Da Vinci

Het is dit jaar precies 500 jaar geleden dat Leonardo Da Vinci overleed. De Italiaanse kunstenaar bracht de laatste jaren van zijn leven door in de Loirevallei. Daar hebben tal van evenementen plaats om hem te vieren.

Overtollige museumstukken in webwinkel

Niet wéér met een boekenbon of een fles wijn naar je jarige tante? Dan biedt de Nederlandse stichting MuseumDepotShop misschien de oplossing. Haar webwinkel is dinsdag geopend. Negen Nederlandse musea bieden er overtollige objecten uit hun depots aan, voor een gemiddelde prijs van 100 euro.

Bruegel door een hedendaagse bril

2019 is Bruegeljaar en dat wordt uitgebreid gevierd op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Dilbeek, de plek waar het landschap hem inspireerde voor enkele van zijn bekendste werken, eert hem met een hedendaags kunstenaarsparcours. Op zaterdag 6 april wordt het feestelijk geopend.

Antwerps ModeMuseum krijgt topontwerp van Simons cadeau van Calvin Klein

Het bekende Amerikaanse modebedrijf Calvin Klein gaat een iconische jurk aan het Antwerpse ModeMuseum (MoMu) schenken. Het gaat om het debuut van ontwerper Raf Simons bij Calvin Klein, toen hij daar net was aangesteld als creatief directeur. De jurk is een slip dress van organza, versierd met doorzichtige kralen en veelkleurige, met de hand geverfde veren.