De duizend jaar oude Maasstad Huy (Hoei in het Nederlands), halverwege Namen en Luik, kan pronken met een opmerkelijk architecturaal erfgoed. Hoei is de stad van de fonteinen en standbeelden, maar ook van indrukwekkende bouwwerken zoals het Fort en de Collegiale Notre-Damekerk.

Als vijfde grootste stad van Wallonië én hoofdstad van de Centrumregio, is La Louvière trots op zijn rijke erfgoed dat voortvloeit uit het industriële verleden. De stad en de regio zijn ook de thuisbasis van een aantal gerenommeerde musea. We nemen je mee langs de 8 musea die zich verenigd hebben tot Pôle des Arts en Région du Centre (P.A.R.C.).

De stad Spa, beroemd om haar ijzerhoudende water, ligt in het hart van een ontspannende natuurlijke omgeving die een prachtige aanvulling vormt op de rust die men komt zoeken bij een thermale kuur. Sinds juli 2021 is de stad samen met 10 andere grote Europese watersteden erkend als Unesco-werelderfgoed.

Wie met de trein naar Luik reist, merkt meteen hoe de Vurige Stede veranderd is. Het prachtige ontwerp van het Luikse station van glas en staal staat symbool voor de modernisering van de stad. Niettemin omarmt het échte hart van Luik omarmt bijna 1.500 jaar geschiedenis. Tijd om enkele verrassende plekjes te ontdekken.

Malmedy, gelegen aan de voet van het natuurreservaat van de Hoge Venen, is een bestemming boordevol verrassingen. De inwoners van Malmedy zijn gastvrij en waken over hun schatten. De kathedraal en het klooster staan centraal.

Met haar hangende tuinen en bevreemdende abdijruïne maakt Thuin meteen indruk. En die wordt nog versterkt door tal van juweeltjes in en om het Henegouwse stadje.

Bastogne of Bastenaken kreeg het tijdens de Tweede Wereldoorlog erg zwaar te verduren. Hitlers laatste offensief, de Slag om de Ardennen, legde de stad grotendeels plat. Niet zo verwonderlijk dat de herinnering aan deze periode hier nog erg leeft.

Om het met de woorden van Victor Hugo te zeggen: "Misschien moet ik je eens wat meer vertellen over Bergen, want het is eigenlijk wel een heel charmante stad." Tips voor een dagtrip, een weekend of een midweek in deze veelzijdige stad met een rijk cultuuraanbod.

Wallonië telt heel wat interessante musea. Ze zijn niet altijd heel bekend, maar zeker het bezoeken waard. We nemen je mee naar enkele bijzondere collecties.

Tussen al het natuurschoon in Wallonië liggen heel wat boeiende steden verscholen. Elk van deze steden heeft haar eigen identiteit, schatten, charmes, curiosa... Eén ding hebben ze allemaal gemeen, je wordt overal met open armen ontvangen! We stellen graag enkele leuke steden aan je voor.

Korte en lange wandelingen met thema's die even gevarieerd zijn als de routes zelf, in Wallonië vind je voor elk wat wils. We stellen onze vijf favoriete routes voor, één in elke provincie.

Veel steden in Wallonië borrelen van kunst en cultuur. De middeleeuwse geschiedenis, het rijke patrimonium en de natuur gaan er naadloos in elkaar over. Elk van deze charmante steden heeft zijn eigen identiteit, zijn schatten, zijn charmes, zijn curiosa... Eén ding hebben ze gemeen, je wordt overal met open armen ontvangen!

De geschiedenis van Modave is nauw verbonden met het water: dat Versailles met zijn fonteinen kan pronken, is mede dankzij het kasteel in de Condroz. En het water uit je kraan ontspruit daar misschien ook.