Oil & Vinegar heeft bij aanvang van de lente weerom een reeks nieuwe en originele smaaksensaties aan het aanbod toegevoegd. Een aantal van deze nieuwigheden werden in onderstaande recepten gebruikt.

Rosbiefsalade

Bereidingstijd: 20 min. - Aantal personen: 4

Ingrediënten:
? 2 bosjes radijsjes, in schijfjes
? 150 g tuinbonen
? 8 el Griekse dressing olijfolie & citroensap
? 2 tl touch of summer saladekruiden
? 100 g rosbief
? 4 el olijfmayonaise
? 1 tl vijgenmosterd
? 16 kapperappeltjes
? 4 el crostini oregano

Bereiding:
Kook de tuinbonen in 5 min. gaar en laat afkoelen. Meng in een kom de Griekse dressing olijfolie & citroensap met de touch of summer saladekruiden en laat even staan. Voeg de tuinbonen en radijsjes daar aan toe en laat weer even staan. Schep de radijsjes en tuinbonen op de borden en verdeel de andere ingrediënten er overheen. Maak de mayonaise aan met de vijgenmosterd en verdeel dit gelijkmatig over de salade.

Bereidingstijd: 15 min. - Aantal personen: 4

Ingrediënten:
? 2 rijpe avocado's
? 1 el citroensap
? 2 dl yoghurt
? 8 dl groentebouillon
? 4 tl wild garlic mix
? 2 el olijfolie Soler Romero
? piri-piri saus
? peper en zout

Bereiding:
Snijd de avocado's over de lengte rond de pit door. Draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met citroensap en yoghurt. Voeg de groentebouillon, olijfolie en wild garlic mix toe en pureer nog eens. Breng voorzichtig op smaak met piri-piri saus, peper en zout. Tip: serveer de soep verrassend anders in een kop en schotel. Lekker met lange Grissini en Mediterraans brood.

Bereidingstijd: 20 min.- Aantal personen: 4

Ingrediënten:
? 1 mango, geschild in kleine blokjes
? 3 el passievruchtazijn
? 5 takjes munt
? 250 ml slagroom
? 1 el suiker
? 5 el Griekse yoghurt
? 1 citroen
? 24 amaretti koekjes, 20 in brokjes, 4 ter garnering

Bereiding:
Doe de helft van de mangoblokjes in een steelpan en giet de passievruchtazijn erbij. Voeg de blaadjes van 4 takjes munt toe, stoof enkele minuten en laat afkoelen. Voeg de overige mango-blokjes aan de gestoofde mango toe. Houd een paar blokjes mango apart ter garnering. Rasp de schil van een citroen en voeg dit aan het mangomengsel toe. Klop in een aparte kom de slagroom met de suiker lobbig en schep de Griekse yoghurt er doorheen. Verdeel eerst het mangomengsel, dan de verkruimelde koekjes en als laatste de yoghurtroom over de glazen. Garneer met de blokjes mango, een blaadje munt en een amaretti koekje.

Adressen van de Oil & Vinegar-winkels vindt u hier.

Oil & Vinegar heeft bij aanvang van de lente weerom een reeks nieuwe en originele smaaksensaties aan het aanbod toegevoegd. Een aantal van deze nieuwigheden werden in onderstaande recepten gebruikt.Bereidingstijd: 20 min. - Aantal personen: 4 Ingrediënten:? 2 bosjes radijsjes, in schijfjes? 150 g tuinbonen? 8 el Griekse dressing olijfolie & citroensap? 2 tl touch of summer saladekruiden? 100 g rosbief? 4 el olijfmayonaise? 1 tl vijgenmosterd? 16 kapperappeltjes? 4 el crostini oreganoBereiding:Kook de tuinbonen in 5 min. gaar en laat afkoelen. Meng in een kom de Griekse dressing olijfolie & citroensap met de touch of summer saladekruiden en laat even staan. Voeg de tuinbonen en radijsjes daar aan toe en laat weer even staan. Schep de radijsjes en tuinbonen op de borden en verdeel de andere ingrediënten er overheen. Maak de mayonaise aan met de vijgenmosterd en verdeel dit gelijkmatig over de salade.Bereidingstijd: 15 min. - Aantal personen: 4Ingrediënten:? 2 rijpe avocado's? 1 el citroensap? 2 dl yoghurt? 8 dl groentebouillon? 4 tl wild garlic mix? 2 el olijfolie Soler Romero? piri-piri saus? peper en zoutBereiding:Snijd de avocado's over de lengte rond de pit door. Draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met citroensap en yoghurt. Voeg de groentebouillon, olijfolie en wild garlic mix toe en pureer nog eens. Breng voorzichtig op smaak met piri-piri saus, peper en zout. Tip: serveer de soep verrassend anders in een kop en schotel. Lekker met lange Grissini en Mediterraans brood.Bereidingstijd: 20 min.- Aantal personen: 4Ingrediënten:? 1 mango, geschild in kleine blokjes? 3 el passievruchtazijn? 5 takjes munt? 250 ml slagroom? 1 el suiker? 5 el Griekse yoghurt? 1 citroen? 24 amaretti koekjes, 20 in brokjes, 4 ter garneringBereiding:Doe de helft van de mangoblokjes in een steelpan en giet de passievruchtazijn erbij. Voeg de blaadjes van 4 takjes munt toe, stoof enkele minuten en laat afkoelen. Voeg de overige mango-blokjes aan de gestoofde mango toe. Houd een paar blokjes mango apart ter garnering. Rasp de schil van een citroen en voeg dit aan het mangomengsel toe. Klop in een aparte kom de slagroom met de suiker lobbig en schep de Griekse yoghurt er doorheen. Verdeel eerst het mangomengsel, dan de verkruimelde koekjes en als laatste de yoghurtroom over de glazen. Garneer met de blokjes mango, een blaadje munt en een amaretti koekje.Adressen van de Oil & Vinegar-winkels vindt u hier.