Het wordt weer stilaan tijd om uitgebreid te aperitieven op het terras, met daarna een plancha, barbecue of zomerse maaltijdsalade. Maar welke fles trek je daarbij open?

Uit recent onderzoek blijkt dat in België brood een van de meest verspilde voedselitems is. Philadelphia, gekend om zijn zuivelspreads, lanceert het project De Broodwinners om deze verspilling tegen te gaan door van iets ouder brood heerlijke croques te maken. Enkele recepten.

De tweede week van november staat naar goede gewoonte in het teken van onze nationale trots: de versgebakken, heerlijk goudgele frietjes van de frituur! VLAM wil iedereen nog eens laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek zijn aan deze frietjes.

Eten in een restaurant doe je gewoonlijk ook met je ogen. De kaart, maar ook de sfeer en de manier waarop de gerechten op je bord verschijnen zorgen voor een totale smaakervaring. Maar hoe beleef je een maaltijd waarbij je niet ziet wat er op je bord ligt en waarover je vooraf helemaal niets weet?

Nu het leven fors duurder is geworden, wil BelOrta gezinnen inspireren om budgetvriendelijk aan de slag te gaan met verse, lokaal geteelde seizoensgroenten en -fruit. De groente- en fruitcoöperatie klopte aan bij groentechef Mathias Smet van Frank & Francine in Brussel voor een verfijnd viergangenmenu van minder dan 10 euro per persoon. Neem gerust de proef op de som...

Vijf mensen die elkaar nog nooit gezien hebben stappen binnen in een mooi pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen. Ze krijgen meteen een schort en een glaasje proscecco (met of zonder alcohol) aangereikt. Hun doel: een eenvoudige, maar lekkere maaltijd op tafel toveren.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder koolhydraten te eten. Dat koolhydraatbronnen schrappen niet saai hoeft te zijn, bewijst BelOrta. De lokale telersorganisatie serveert je zes kanjers van koolhydraatvervangers. Daarin spelen groenten van bij ons de smakelijke hoofdrol.

Op 2 februari vieren we Lichtmis. Tijd voor pannenkoekjes. Ongelooflijk wat u met pannenkoeken kunt doen! Onze recepten vertrekken alle van hetzelfde basisbeslag, maar eindigen telkens anders!

Waan je deze zomer in het kleurrijke Sicilië of droom van een tropisch eiland in de Grote Oceaan met deze uitdagende cocktails gecreëerd door cocktail afficionado Matthias Soberon. Verfrissend of exotisch, ontdek je favoriet!

Zelf kefir maken is doodeenvoudig. Al wat je nodig hebt, is een minimum aan materiaal en kefirkorrels om aan je melk of fruitwater toe te voegen!

Met deze drie gerechtjes beleef je de lente op je bord. En als extra geven we er nog een tip voor een ware vitamineboost bij!

Theebuiltje in de tas, kokendheet water erop en klaar is kees. Zet jij ook op die manier je dagelijkse bakje troost? Je bent niet de enige maar het kan anders en vooral lekkerder en gezonder. Wie de simpele regels van de kunst volgt, ziet zich beloond met een veel goddelijker kopje.

Tradities zijn er om in ere te houden. Eén van die tradities wil dat er op 6 januari driekoningentaart wordt gegeten. Toch verschilt deze taart van streek tot streek. Enkele recepten.

Het grote familiediner met kerst zal misschien niet haalbaar zijn dit jaar, maar een kerstvieruurtje in beperkte kring, dat moet zeker lukken.

We zullen deze Kerst waarschijnlijk thuis vieren, in beperkte familiekring. Maar dat betekent niet dat tradities daarbij niet in ere kunnen worden gehouden, zoals kalkoen op het feestmenu. Lidl zet vol in op traditie en brengt kalkoen 3 maal anders.

Rode uien zijn de perfecte culinaire allrounders. Gekonfijt of gevuld, als chutney of als groente bij gebraad: altijd verrassend lekker.

Waarom genieten van natuurlijke en culinaire rijkdom niet combineren via culinaire activiteiten in België? Hier vijf uitstapjes voor lekkerbekken!