Waan je deze zomer in het kleurrijke Sicilië of droom van een tropisch eiland in de Grote Oceaan met deze uitdagende cocktails gecreëerd door cocktail afficionado Matthias Soberon. Verfrissend of exotisch, ontdek je favoriet!

Zelf kefir maken is doodeenvoudig. Al wat je nodig hebt, is een minimum aan materiaal en kefirkorrels om aan je melk of fruitwater toe te voegen!

Met deze drie gerechtjes beleef je de lente op je bord. En als extra geven we er nog een tip voor een ware vitamineboost bij!

Theebuiltje in de tas, kokendheet water erop en klaar is kees. Zet jij ook op die manier je dagelijkse bakje troost? Je bent niet de enige maar het kan anders en vooral lekkerder en gezonder. Wie de simpele regels van de kunst volgt, ziet zich beloond met een veel goddelijker kopje.

Op 2 februari vieren we Lichtmis. Tijd voor pannenkoekjes. Ongelooflijk wat u met pannenkoeken kunt doen! Onze recepten vertrekken alle van hetzelfde basisbeslag, maar eindigen telkens anders!

Tradities zijn er om in ere te houden. Eén van die tradities wil dat er op 6 januari driekoningentaart wordt gegeten. Toch verschilt deze taart van streek tot streek. Enkele recepten.

Het grote familiediner met kerst zal misschien niet haalbaar zijn dit jaar, maar een kerstvieruurtje in beperkte kring, dat moet zeker lukken.

We zullen deze Kerst waarschijnlijk thuis vieren, in beperkte familiekring. Maar dat betekent niet dat tradities daarbij niet in ere kunnen worden gehouden, zoals kalkoen op het feestmenu. Lidl zet vol in op traditie en brengt kalkoen 3 maal anders.

Rode uien zijn de perfecte culinaire allrounders. Gekonfijt of gevuld, als chutney of als groente bij gebraad: altijd verrassend lekker.

Waarom genieten van natuurlijke en culinaire rijkdom niet combineren via culinaire activiteiten in België? Hier vijf uitstapjes voor lekkerbekken!

Vol-au-vent, Gentse Waterzooi, Luikse ballekes of Brussels stoemp zonder vlees? Kan niet? Toch wel! De Vegetarische Slager komt met vier waardige vegetarische varianten voor deze oer-Belgische klassiekers.

Een zomerse barbecue met familie of vrienden. We kijken er allemaal naar uit! Tijd dus om nu te experimenteren met homemade sausjes, waarmee je straks kan uitpakken.

Scampi's. Gamba's. Ken jij het verschil? Want de verwarring is groot. Maar wat maakt het uit: lekker zijn ze allebei, zowel als voorgerecht, lunch of op de barbecue. Enkele recepten.

Wat is er leuker dan op een heerlijke zomerse dag met je bubbel te genieten van een lekkere, frisse cocktail? Wel, nog leuker is voor jong en oud dezelfde cocktail te kunnen aanbieden in een versie met en zonder alcohol.

En of het zondag geen gewone Pasen zal zijn. We vieren hem 'in ons kot'. Maar vieren zullen we! Hobbybakker Julie Van den Driesschen (winnares Bake Off 2018, @fairytalebaking) trakteert op een ovenvers recept voor een verrassend verwenbrood met gekonfijte sinaasappel, rozijntjes en marsepein!

Deze maand zijn we lovend over loof. Maar wil je graag zero waste koken met het loof van groenten, ga dan zeker voor bio. Want het is vooral het loof dat op het veld in contact komt met bestrijdingsmiddelen.