Kip met camembert
(Voor 4 personen)
...
(Voor 4 personen)1 kleine bussel wortelen, raapjes en lente-uitjes, 30 g boter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 kippenfilets, zout, peper, 1 camembert van rauwe melk, 20 cl cider brut, 10 cl vloeibare room.1 Was de groenten. Verwijder het groen van de wortelen, de rapen en de uitjes tot op 3 cm. Leg de groenten in een stoommandje en laat ze 10 tot 15 minuten garen.2 Warm intussen de boter en de olie in een pan. Kruid de kippenfilets en laat ze 10 minuten bakken. Draai ze halfweg om.3 Warm de ovengrill voor.4 Plaats de kippenfilets in een ovenschaal. Snij de camembert in 4 plakken en leg er een op elke filet. Zet in de oven en laat 5 minuten gratineren.5 Deglaceer intussen de pan met de cider en de room. Maak wat aangebakken is van de bodem los met een houten spatel. Laat de saus indikken. Voeg peper en zout toe.6 Schik de groenten op de borden. Giet er wat cidersaus over. Leg er een kippenfilet op, werk af met wat gesnipperde lente-uitjes en dien op.(Voor 4 personen)3 preien, 60 g boter, zout, peper, 4 vellen brickdeeg, 1 kleine camembertvan rauwe melk.1 Snij de prei in de lengte doormidden, was ze zorgvuldig en snij in fijne reepjes. Laat 20 g boter smelten in een stoofpot en voeg de prei toe. Laat 12 tot 15 minuten garen op een matig vuur, zonder verkleuren. Voeg peper en zout toe.2 Laat de rest van de boter smelten. Snij de camembert in acht. Snij de brickdeegvellen in twee. Warm de oven voor op 180°C (stand 6).3 Leg de brickdeegvelletjes op je werkblad en bestrijk ze met de gesmolten boter. Schik een lepel gestoofde prei en een stukje camembert op elk brickdeegvelletje en rol op.4 Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de rolletjes op. Zet ze een kwartier in de oven, tot ze goudgeel zien. Laat wat afkoelen, dien lauw op.