In 2013 werd opnieuw een record gebroken: 6,3 miljoen Europeanen brachten hun vakantie aan boord van een schip door. Met 1,6 miljoen zijn de Britten de meest fervente cruisers, gevolgd door de Duitsers. De Belgen bekleden samen met de Luxemburgers een laatste plaats in de Europese top 10, maar zijn aan een inhaalbeweging bezig, want hun aantal steeg in vergelijking met 2012 met een kwart.

Niet enkel voor the old and rich

De redenen voor dat succes?. "Er is een groter aanbod" aldus Clia-topman Peter Mathieu. We evolueren stilaan toch weg van het cliché dat cruisen enkel voor rijke, oude mensen is. We hebben nu allerlei themacruises en richten ons ook op gezinnen en jongeren. Er zijn kleine boutique schepen en grote luxeschepen. Voor ieders smaak en budget is er wel een cruise.

Vier op vijf Europeanen blijft met een cruise binnen Europa. Het Middellandse Zeegebied, de Atlantische eilanden en Noord-Europa zijn het populairst.

In 2013 werd opnieuw een record gebroken: 6,3 miljoen Europeanen brachten hun vakantie aan boord van een schip door. Met 1,6 miljoen zijn de Britten de meest fervente cruisers, gevolgd door de Duitsers. De Belgen bekleden samen met de Luxemburgers een laatste plaats in de Europese top 10, maar zijn aan een inhaalbeweging bezig, want hun aantal steeg in vergelijking met 2012 met een kwart.De redenen voor dat succes?. "Er is een groter aanbod" aldus Clia-topman Peter Mathieu. We evolueren stilaan toch weg van het cliché dat cruisen enkel voor rijke, oude mensen is. We hebben nu allerlei themacruises en richten ons ook op gezinnen en jongeren. Er zijn kleine boutique schepen en grote luxeschepen. Voor ieders smaak en budget is er wel een cruise.Vier op vijf Europeanen blijft met een cruise binnen Europa. Het Middellandse Zeegebied, de Atlantische eilanden en Noord-Europa zijn het populairst.