'Cirque du Soleil: Worlds Away', de 3D-film die te zien is in de Kinepolis-bioscopen, werd geregisseerd door Andrew Adamson (o.a. bekend van 'Shrek' en 'The Chronicles of Narnia') en geproduced door niemand minder dan James Cameron ('Titanic' en 'Avatar'). Voor James Cameron was 'Cirque du Soleil: Worlds Away' een droom die uitkwam: "We speelden al een tijdje met het idee om iets in 3D te doen rond Cirque du Soleil omdat het nog nooit eerder gedaan was. We hebben uiteindelijk 10 3D camera's ingeschakeld en zijn beginnen filmen tijdens de liveoptredens. De live-ervaring van deze shows is ongelooflijk. Maar in de bioscoop kunnen we een ervaring bieden alsof je zelf midden in het spektakel bent beland. Je krijgt een betere kijk op het gedetailleerde werk dat gestoken werd in de figuren, de kostuums en de choreografie."

Uit een groep van amper 20 straatartiesten in het begin van 1984, is het theater- en circusgezelschap Cirque du Soleil uitgegroeid tot een grote organisatie uit Québec die artistiek entertainment van hoogstaande kwaliteit biedt over de hele wereld. Het bedrijf telt momenteel 5.000 werknemers, waaronder ongeveer 1.300 artiesten uit meer dan 50 verschillende landen. 'Worlds Away' laat u het beste herbeleven uit liveshows van het gezelschap als 'O', 'Kà', 'Mystère', 'Viva Elvis', 'Criss Angel Believe', 'Zumanity' en 'The Beatles Love'.

Het verhaal

Op een avond bezoekt de jonge vrouw Mia het rondtrekkend carnaval in een klein dorpje in het Midwesten. Hier wordt ze aangespoord door een clown om een kijkje te nemen in het circus van het carnaval ... Maar vooral ook om de Aerialist, de ster van de show, te bewonderen. Mia is in trance wanneer ze voor het eerst de gespierde Aerialist ziet, maar tijdens zijn act grijpt hij naast zijn balk en stort hij neer op de grond. Mia snelt hem te hulp, maar zodra ze bij hem aankomt, zakt de grond rondom het tweetal weg en komen ze terecht in de wondere wereld van Cirque du Soleil. Gescheiden door de val, reizen ze door verschillende droomwerelden en start de zoektocht naar elkaar. Doorheen de tocht komen Mia en de Aerialist in aanraking met de vreemde maar fantastische performers en performances van Cirque du Soleil.

Praktisch

Vanaf 13 april kan iedereen elke woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdag deze unieke ervaring beleven in een Kinepolis naar keuze.

'Cirque du Soleil: Worlds Away', de 3D-film die te zien is in de Kinepolis-bioscopen, werd geregisseerd door Andrew Adamson (o.a. bekend van 'Shrek' en 'The Chronicles of Narnia') en geproduced door niemand minder dan James Cameron ('Titanic' en 'Avatar'). Voor James Cameron was 'Cirque du Soleil: Worlds Away' een droom die uitkwam: "We speelden al een tijdje met het idee om iets in 3D te doen rond Cirque du Soleil omdat het nog nooit eerder gedaan was. We hebben uiteindelijk 10 3D camera's ingeschakeld en zijn beginnen filmen tijdens de liveoptredens. De live-ervaring van deze shows is ongelooflijk. Maar in de bioscoop kunnen we een ervaring bieden alsof je zelf midden in het spektakel bent beland. Je krijgt een betere kijk op het gedetailleerde werk dat gestoken werd in de figuren, de kostuums en de choreografie."Uit een groep van amper 20 straatartiesten in het begin van 1984, is het theater- en circusgezelschap Cirque du Soleil uitgegroeid tot een grote organisatie uit Québec die artistiek entertainment van hoogstaande kwaliteit biedt over de hele wereld. Het bedrijf telt momenteel 5.000 werknemers, waaronder ongeveer 1.300 artiesten uit meer dan 50 verschillende landen. 'Worlds Away' laat u het beste herbeleven uit liveshows van het gezelschap als 'O', 'Kà', 'Mystère', 'Viva Elvis', 'Criss Angel Believe', 'Zumanity' en 'The Beatles Love'.Op een avond bezoekt de jonge vrouw Mia het rondtrekkend carnaval in een klein dorpje in het Midwesten. Hier wordt ze aangespoord door een clown om een kijkje te nemen in het circus van het carnaval ... Maar vooral ook om de Aerialist, de ster van de show, te bewonderen. Mia is in trance wanneer ze voor het eerst de gespierde Aerialist ziet, maar tijdens zijn act grijpt hij naast zijn balk en stort hij neer op de grond. Mia snelt hem te hulp, maar zodra ze bij hem aankomt, zakt de grond rondom het tweetal weg en komen ze terecht in de wondere wereld van Cirque du Soleil. Gescheiden door de val, reizen ze door verschillende droomwerelden en start de zoektocht naar elkaar. Doorheen de tocht komen Mia en de Aerialist in aanraking met de vreemde maar fantastische performers en performances van Cirque du Soleil.Vanaf 13 april kan iedereen elke woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdag deze unieke ervaring beleven in een Kinepolis naar keuze.