Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om in 21 dagen tijd uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten. Wat u eet speelt daarbij een belangrijke rol. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid plantenstanolen bedraagt 2 gram per dag.

Kiwi-banaan smoothie

Ingrediënten (voor 1 persoon):

1 flesje Benecol Tropical fruit & soja drink, 2 kiwi's, 1 banaan, 1 koffielepel honing, 4 ijsblokjes

Bereriding:

  1. Schil de kiwi's en de banaan en snijd ze in stukjes.
  2. Doe de kiwi's, de banaan, de honing en de Benecol drink in de blender en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg als laatste de ijsblokjes toe en mix op de hoogste stand.

Slaatje met fruit en kalkoen

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 eetlepel Benecol light, 1 krop sla, enkele blaadjes rucola sla, 1 appel, 1 sinaasappel, 1 avocado, 500 g kalkoenfilet, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels frambozenazijn, 1,5 dl magere melk, 1 teentje look

Bereiding:

  1. Doe de sla en de rucolablaadjes in een kom.
  2. Snijd de avocado, de appel en de sinaasappel in partjes en schik ze over de sla.
  3. Snijd de de kalkoenfilet in stukjes. Verhit de Benecol light in een pan en pers de look daarin uit. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze bruin.
  4. Giet de lepel honing eroverheen en laat de kalkoen karameliseren.
  5. Blus met frambozenazijn.
  6. Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
  7. Giet het mengsel over de sla en dien meteen op.

Vis met pesto

Ingrediënten (voor 4 personen):

3 eetlepels Benecol met olijfolie, 4 zwaardvissteaks (150 g/stuk), 1 kg kerstomaatjes, 3 bakjes rucola sla (90 g), 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel pesto, 4 koffielepels citroensap

Bereiding:

  1. Maak een dressing van de pesto, het citroensap en de olijfolie.
  2. Knip de rucola met een schaar in grove stukken en halveer de kerstomaatjes.
  3. bak de vis in een pan met de benecol met olijfolie: max. 5 minuutjes!
  4. Verdeel 1 eetlepel dressing op de borden, daarop de rucola en tot slot de vis.
  5. Overgiet met de rest van de dressing.
  6. Garneer met de tomaatjes en dien op.

Vruchtentaart

Ingrediënten (voor 4 personen):

50 g Benecol smeren en bakken, 200 g zelfrijzende bloem, 1,5 dl halfvolle melk, 30 g suiker, 2 eieren, 50 g abrikozenjam, 250 g kleingesneden fruit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop de eieren in een kom tot de massa dik en luchtig is.
  3. Smelt de Benecol smeren en bakken.
  4. Meng de suiker met de zelfrijzende bloem en voeg al kloppend de melk en de gesmolten boter toe.
  5. Giet in een taartvorm van 28 cm doorsnede.
  6. Bak de taart 20 min. op maximaal 150°C.
  7. Smeer de abrikozenjam op de afgekoelde taartbodem en schik het fruit erop.