Met behulp van plantenstanolen kunt u uw cholesterolgehalte verlagen, op voorwaarde dat u er 2 gram per dag van gebruikt. Sommige mensen vinden dat moeilijk. Enkele recepten om u op weg te zetten.
Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om in 21 dagen tijd uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten. Wat u eet speelt daarbij een belangrijke rol. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid plantenstanolen bedraagt 2 gram per dag.
Kiwi-banaan smoothie
 | Ingrediënten (voor 1 persoon): 1 flesje Benecol Tropical fruit & soja drink, 2 kiwi's, 1 banaan, 1 koffielepel honing, 4 ijsblokjes Bereriding: - Schil de kiwi's en de banaan en snijd ze in stukjes.
- Doe de kiwi's, de banaan, de honing en de Benecol drink in de blender en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg als laatste de ijsblokjes toe en mix op de hoogste stand.
|
Slaatje met fruit en kalkoen
Ingrediënten (voor 2 personen): 1 eetlepel Benecol light, 1 krop sla, enkele blaadjes rucola sla, 1 appel, 1 sinaasappel, 1 avocado, 500 g kalkoenfilet, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels frambozenazijn, 1,5 dl magere melk, 1 teentje look Bereiding: - Doe de sla en de rucolablaadjes in een kom.
- Snijd de avocado, de appel en de sinaasappel in partjes en schik ze over de sla.
- Snijd de de kalkoenfilet in stukjes. Verhit de Benecol light in een pan en pers de look daarin uit. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze bruin.
- Giet de lepel honing eroverheen en laat de kalkoen karameliseren.
- Blus met frambozenazijn.
- Voeg de melk toe en laat nog even sudderen.
- Giet het mengsel over de sla en dien meteen op.
|  |
Vis met pesto
 | Ingrediënten (voor 4 personen): 3 eetlepels Benecol met olijfolie, 4 zwaardvissteaks (150 g/stuk), 1 kg kerstomaatjes, 3 bakjes rucola sla (90 g), 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel pesto, 4 koffielepels citroensap Bereiding: - Maak een dressing van de pesto, het citroensap en de olijfolie.
- Knip de rucola met een schaar in grove stukken en halveer de kerstomaatjes.
- bak de vis in een pan met de benecol met olijfolie: max. 5 minuutjes!
- Verdeel 1 eetlepel dressing op de borden, daarop de rucola en tot slot de vis.
- Overgiet met de rest van de dressing.
- Garneer met de tomaatjes en dien op.
|
Vruchtentaart
Ingrediënten (voor 4 personen): 50 g Benecol smeren en bakken, 200 g zelfrijzende bloem, 1,5 dl halfvolle melk, 30 g suiker, 2 eieren, 50 g abrikozenjam, 250 g kleingesneden fruit Bereiding: - Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop de eieren in een kom tot de massa dik en luchtig is.
- Smelt de Benecol smeren en bakken.
- Meng de suiker met de zelfrijzende bloem en voeg al kloppend de melk en de gesmolten boter toe.
- Giet in een taartvorm van 28 cm doorsnede.
- Bak de taart 20 min. op maximaal 150°C.
- Smeer de abrikozenjam op de afgekoelde taartbodem en schik het fruit erop.
|  |
Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om in 21 dagen tijd uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers een risico voor hartziekten. Wat u eet speelt daarbij een belangrijke rol. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid plantenstanolen bedraagt 2 gram per dag.