Bereiding 45 minuten + opstijven 180 minuten - voor 8 personen

Ingrediënten:

  • 500 g bosvruchten (eventueel diepvries, ontdooid)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 1 kleine kerststol van ± 500 g
  • 500 g yoghurt
  • 80 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el citroensap
  • 250 ml slagroom
  • enkele druppels rode voedingskleurstof (eventueel)
  • poedersuiker
  • Extra nodig: glazen kom (inh. 1oe -2 l)

Bereiding:

1. Maak de bosvruchten schoon en laat ze goed uitlekken. Week de gelatine in koud water. Snijd de kerststol in plakken van
1 cm dik en bekleed er de kom mee.
2. Roer de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Pureer de bosvruchten, zeef de puree en roer hem door het yoghurtmengsel.
3. Breng het citroensap aan de kook en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat het afkoelen tot lauwwarm en roer het door het yoghurtmengsel. Voeg eventueel enkele druppels rode kleurstof toe.
4. Klop de slagroom stijf en spatel het door het yoghurtmengsel. Schenk het in
de met stol beklede kom en strijk het glad. Laat het in 180 minuten in de koelkast
opstijven.
5. Keer de kom op een mooie schaal,
bestuif de charlotte met poedersuiker en snijd hem in punten.

Meer gerechten zoals dit vindt u in de Plus Magazine Special Recepten, nu te koop in de krantenwinkel.

Bereiding 45 minuten + opstijven 180 minuten - voor 8 personenIngrediënten:Bereiding:1. Maak de bosvruchten schoon en laat ze goed uitlekken. Week de gelatine in koud water. Snijd de kerststol in plakken van1 cm dik en bekleed er de kom mee.2. Roer de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Pureer de bosvruchten, zeef de puree en roer hem door het yoghurtmengsel.3. Breng het citroensap aan de kook en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat het afkoelen tot lauwwarm en roer het door het yoghurtmengsel. Voeg eventueel enkele druppels rode kleurstof toe.4. Klop de slagroom stijf en spatel het door het yoghurtmengsel. Schenk het inde met stol beklede kom en strijk het glad. Laat het in 180 minuten in de koelkastopstijven.5. Keer de kom op een mooie schaal,bestuif de charlotte met poedersuiker en snijd hem in punten.Meer gerechten zoals dit vindt u in de Plus Magazine Special Recepten, nu te koop in de krantenwinkel.