De Britse komiek bracht de laatste kwarteeuw van zijn leven door in het stadje aan het Meer van Genève. Het museum krijgt de naam 'Chaplin's World By Grévin'.

Het museum, gevestigd op de plaats waar Chaplin (1889-1977) leefde met zijn vrouw Oona en hun acht kinderen, bestaat uit twee delen: het Manoir de Ban (Landhuis van Ban), het door Chapklin gerestaureerde landhuis, en een reconstructie, in een afzonderlijk gebouw, van een Hollywoodstudio. Daar kan de liefhebber zich laven aan het rijke filmoeuvre van 'The Tramp'.

De Britse komiek bracht de laatste kwarteeuw van zijn leven door in het stadje aan het Meer van Genève. Het museum krijgt de naam 'Chaplin's World By Grévin'.Het museum, gevestigd op de plaats waar Chaplin (1889-1977) leefde met zijn vrouw Oona en hun acht kinderen, bestaat uit twee delen: het Manoir de Ban (Landhuis van Ban), het door Chapklin gerestaureerde landhuis, en een reconstructie, in een afzonderlijk gebouw, van een Hollywoodstudio. Daar kan de liefhebber zich laven aan het rijke filmoeuvre van 'The Tramp'.