Thuis gooien we ons koffiegruis uiteraard weg. Een groepje Antwerpse enthousiastelingen dacht daar anders over en startte met een innovatief en lokaal project waarin koffiedrab als voedingsbodem voor zelfkweekkits van oesterzwammen wordt hergebruikt.

Met succes, want vanaf vrijdag 6 november start de Hypermarkt Carrefour van Schoten met de verkoop van de Caffungi zelfkweekkits voor oesterzwammen. De kits bevatten een pakket met koffiedik, koffiehulzen en zaden van oesterzwammen.

Oogsten na 7 tot 10 dagen

Het volstaat van het karton in het midden van de kit via het lipje los te trekken, met een mes een kruis in de verpakking van het koffiegruis te maken en de oesterzwammen twee keer per dag met water te besproeien om 7 tot 10 dagen later zijn eigen oesterzwammen te kunnen oogsten.

De Caffungi-zelfkweekkits bestaan in 3 varianten: roze, witte of gele oesterzwammen. Elke kit bevat telkens twee porties oesterzwammen die men tegelijk of op twee afzonderlijke momenten kan kweken. In samenspraak met de producent verkoopt de Hypermarkt Carrefour van Schoten dit Antwerps product aan 13,95? (witte variant) of 16,95? (gele of roze carianten) in haar rayon "Lokale producten".

Carrefour startte in 2012 met de verkoop van lokale producten in haar Hypermarkten Carrefour. Ondertussen verkopen de Hypermarkten Carrefour en Market supermarkten in totaal meer dan 7000 lokale producten van 650 producenten uit hun directe omgeving.

Geïnteresseerden kunnen de oesterzwammen op vrijdag 6 en zaterdag 7 november in de Hypermarkt Carrefour komen ontdekken en proeven.

Thuis gooien we ons koffiegruis uiteraard weg. Een groepje Antwerpse enthousiastelingen dacht daar anders over en startte met een innovatief en lokaal project waarin koffiedrab als voedingsbodem voor zelfkweekkits van oesterzwammen wordt hergebruikt.Met succes, want vanaf vrijdag 6 november start de Hypermarkt Carrefour van Schoten met de verkoop van de Caffungi zelfkweekkits voor oesterzwammen. De kits bevatten een pakket met koffiedik, koffiehulzen en zaden van oesterzwammen. Het volstaat van het karton in het midden van de kit via het lipje los te trekken, met een mes een kruis in de verpakking van het koffiegruis te maken en de oesterzwammen twee keer per dag met water te besproeien om 7 tot 10 dagen later zijn eigen oesterzwammen te kunnen oogsten. De Caffungi-zelfkweekkits bestaan in 3 varianten: roze, witte of gele oesterzwammen. Elke kit bevat telkens twee porties oesterzwammen die men tegelijk of op twee afzonderlijke momenten kan kweken. In samenspraak met de producent verkoopt de Hypermarkt Carrefour van Schoten dit Antwerps product aan 13,95? (witte variant) of 16,95? (gele of roze carianten) in haar rayon "Lokale producten". Carrefour startte in 2012 met de verkoop van lokale producten in haar Hypermarkten Carrefour. Ondertussen verkopen de Hypermarkten Carrefour en Market supermarkten in totaal meer dan 7000 lokale producten van 650 producenten uit hun directe omgeving. Geïnteresseerden kunnen de oesterzwammen op vrijdag 6 en zaterdag 7 november in de Hypermarkt Carrefour komen ontdekken en proeven.