Voor een klein attractiepark als Boudewijn Seapark ogen de cijfers van Bobo's Aquasplash indrukwekkend. Het openluchtbad heeft een oppervlakte van 1.100 vierkante meter, telt acht glijbanen waarvan vier grote, en 300.000 liter wordt constant opgepompt, gezuiverd en terug in het bad gedropt. Dat laatste mag letterlijk genomen worden, want het water komt uit een gigantische emmer die op regelmatige basis vanuit de hoogte uitgekieperd wordt.

"Vroeger was hier het roofvogelterrein. Bovendien is dit stuk in het park nu ook echt in ons bezit gekomen", verduidelijkt Boudewijn Seapark. "Er komen ook nog omkleedhokjes en douches in de nabije toekomst."Het geheel kostte een miljoen euro en is de grootste investering in een nieuwe attractie in jaren. Omdat het badje met dertig centimeter niet zo diep is, zal er geen permanente controle zijn. Extra personeel komt er dan ook niet bij. Boudewijn Seapark verwacht wel een stijgend aantal bezoekers, want de attractie is het enige openluchtzwembad in Brugge. Nu al heeft het park 5.000 abonnementen verkocht. Normaal doen ze daar een heel seizoen over. Boudewijn Seapark schrijft de goede verkoop voor een groot stuk toen aan Bobo's Aquasplash.

De attractie sloeg meteen aan woensdagmiddag. In geen tijd waren bijna alle ligstoelen bezet, en waren kinderen aan het ravotten in het water en op de glijbanen.

Voor een klein attractiepark als Boudewijn Seapark ogen de cijfers van Bobo's Aquasplash indrukwekkend. Het openluchtbad heeft een oppervlakte van 1.100 vierkante meter, telt acht glijbanen waarvan vier grote, en 300.000 liter wordt constant opgepompt, gezuiverd en terug in het bad gedropt. Dat laatste mag letterlijk genomen worden, want het water komt uit een gigantische emmer die op regelmatige basis vanuit de hoogte uitgekieperd wordt. "Vroeger was hier het roofvogelterrein. Bovendien is dit stuk in het park nu ook echt in ons bezit gekomen", verduidelijkt Boudewijn Seapark. "Er komen ook nog omkleedhokjes en douches in de nabije toekomst."Het geheel kostte een miljoen euro en is de grootste investering in een nieuwe attractie in jaren. Omdat het badje met dertig centimeter niet zo diep is, zal er geen permanente controle zijn. Extra personeel komt er dan ook niet bij. Boudewijn Seapark verwacht wel een stijgend aantal bezoekers, want de attractie is het enige openluchtzwembad in Brugge. Nu al heeft het park 5.000 abonnementen verkocht. Normaal doen ze daar een heel seizoen over. Boudewijn Seapark schrijft de goede verkoop voor een groot stuk toen aan Bobo's Aquasplash. De attractie sloeg meteen aan woensdagmiddag. In geen tijd waren bijna alle ligstoelen bezet, en waren kinderen aan het ravotten in het water en op de glijbanen.