Streekproducten zoals bier - waar het festival zijn naam aan dankt - en chocolade blijven ook dit jaar een prominente plaats in de programmatie behouden. Er is opnieuw een streekproductenmarkt op de Groenplaats en de Suikerrui en op het Steenplein is er voor het eerst een "Streekbistro": een pop-uprestaurant waar je kleine en grote gerechten met een Antwerpse toets vindt.

Om er helemaal een feest van te maken, staat er de komende dagen een podium voor bekende Antwerpse artiesten op de Grote Markt. Onder meer Pieter Embrechts, Merdan Taplak en Katastroof komen er het beste van zichzelf geven. Opkomend talent krijgt dan weer een kans op een kleiner podium aan het Steenplein.

Wie tijdens het Bollekesfeest zin heeft om Antwerpen nog wat verder te verkennen of eens van een andere kant te bekijken, kan kiezen uit acht gegidste wandelingen die telkens rond een thema werden opgebouwd. Zo kan je het leven en oeuvre van volkszanger Wannes Van de Velde volgen, achterhalen waarom Antwerpen de bijnaam "Koekenstad" draagt en de geheimen achter straatnamen ontdekken. Iets uitdagender zijn de beklimming van de 515 trappen van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of een tochtje door het ondergrondse gangenstelsel van de ruien.

Het volledige programma en alle praktische info staat op www.bollekesfeest.be.

Streekproducten zoals bier - waar het festival zijn naam aan dankt - en chocolade blijven ook dit jaar een prominente plaats in de programmatie behouden. Er is opnieuw een streekproductenmarkt op de Groenplaats en de Suikerrui en op het Steenplein is er voor het eerst een "Streekbistro": een pop-uprestaurant waar je kleine en grote gerechten met een Antwerpse toets vindt. Om er helemaal een feest van te maken, staat er de komende dagen een podium voor bekende Antwerpse artiesten op de Grote Markt. Onder meer Pieter Embrechts, Merdan Taplak en Katastroof komen er het beste van zichzelf geven. Opkomend talent krijgt dan weer een kans op een kleiner podium aan het Steenplein. Wie tijdens het Bollekesfeest zin heeft om Antwerpen nog wat verder te verkennen of eens van een andere kant te bekijken, kan kiezen uit acht gegidste wandelingen die telkens rond een thema werden opgebouwd. Zo kan je het leven en oeuvre van volkszanger Wannes Van de Velde volgen, achterhalen waarom Antwerpen de bijnaam "Koekenstad" draagt en de geheimen achter straatnamen ontdekken. Iets uitdagender zijn de beklimming van de 515 trappen van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of een tochtje door het ondergrondse gangenstelsel van de ruien. Het volledige programma en alle praktische info staat op www.bollekesfeest.be.