Bollekesfeest viert 10de verjaardag met optredens, streekproducten en wandelingen

18/08/16 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:32

De historische binnenstad van Antwerpen is van donderdag tot en met zondag het decor voor de tiende editie van het Bollekesfeest. Het van oorsprong culinaire festijn dat jarenlang de handen in elkaar sloeg met "Antwerpen Proeft", biedt intussen ook onder meer optredens, wandelingen en rondleidingen aan en is op die manier uitgegroeid tot een volwaardig stadsfestival.

Bollekesfeest viert 10de verjaardag met optredens, streekproducten en wandelingen

© Bollekesfeest

Streekproducten zoals bier - waar het festival zijn naam aan dankt - en chocolade blijven ook dit jaar een prominente plaats in de programmatie behouden. Er is opnieuw een streekproductenmarkt op de Groenplaats en de Suikerrui en op het Steenplein is er voor het eerst een "Streekbistro": een pop-uprestaurant waar je kleine en grote gerechten met een Antwerpse toets vindt.

Om er helemaal een feest van te maken, staat er de komende dagen een podium voor bekende Antwerpse artiesten op de Grote Markt. Onder meer Pieter Embrechts, Merdan Taplak en Katastroof komen er het beste van zichzelf geven. Opkomend talent krijgt dan weer een kans op een kleiner podium aan het Steenplein.

Wie tijdens het Bollekesfeest zin heeft om Antwerpen nog wat verder te verkennen of eens van een andere kant te bekijken, kan kiezen uit acht gegidste wandelingen die telkens rond een thema werden opgebouwd. Zo kan je het leven en oeuvre van volkszanger Wannes Van de Velde volgen, achterhalen waarom Antwerpen de bijnaam "Koekenstad" draagt en de geheimen achter straatnamen ontdekken. Iets uitdagender zijn de beklimming van de 515 trappen van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of een tochtje door het ondergrondse gangenstelsel van de ruien.

Het volledige programma en alle praktische info staat op www.bollekesfeest.be.

Onze partners