Wie het verhaal van de familie Boesman tijdens de Eerste Wereldoorlog nog eens rustig wil nalezen, kan dat nu in In Vlaamse velden. Het boek bij de serie (Leen De Laere - uitg. Manteau en één - isbn 9789022329382). Verwacht niet meer achtergrond, verder uitgewerkte verhaallijnen of karakterschetsen: de auteur heeft zich beperkt tot het uitschrijven van de scripts. Het is wat het is.

Achter de oorlog aan

Bij het oorlogstoerisme horen reisgidsen en historicus Sam Van Clemen stak al een tijd geleden een vrij degelijke ineen: Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België (uitg. Manteau - isbn 9789022329627). Die is nu verkrijgbaar in een herziene editie. Musea, forten, slagvelden, wandelroutes en oorlogskerkhoven staan verzameld per oorlogsfase. Een register met plaatsnamen achteraan helpt u dan weer op weg als u snel wil kijken wat waar te zien is. Neem het woord België in de titel niet te letterlijk, ook enkele vluchtoorden in Nederland, waar enkele tienduizenden Belgische soldaten geïnterneerd werden (zie onze reeks De herinneringen van peter), zijn opgenomen.

Verwacht dan weer geen reisgids van IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Grote Oorlog (Korneel De Rynck - uitg. De Bezige Bij - isbn 9789085424277). De auteur reist de Eerste Wereldoorlog achterna, leeft zich in in de betrokken soldaten en spreekt met deskundigen in een doorlopend verhaal. Af en toe is het bij de beschrijving van een veldslag lastig volgen, de uitgebreide index en de kaartjes achteran maken veel goed.

Wie het verhaal van de familie Boesman tijdens de Eerste Wereldoorlog nog eens rustig wil nalezen, kan dat nu in In Vlaamse velden. Het boek bij de serie (Leen De Laere - uitg. Manteau en één - isbn 9789022329382). Verwacht niet meer achtergrond, verder uitgewerkte verhaallijnen of karakterschetsen: de auteur heeft zich beperkt tot het uitschrijven van de scripts. Het is wat het is.Bij het oorlogstoerisme horen reisgidsen en historicus Sam Van Clemen stak al een tijd geleden een vrij degelijke ineen: Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België (uitg. Manteau - isbn 9789022329627). Die is nu verkrijgbaar in een herziene editie. Musea, forten, slagvelden, wandelroutes en oorlogskerkhoven staan verzameld per oorlogsfase. Een register met plaatsnamen achteraan helpt u dan weer op weg als u snel wil kijken wat waar te zien is. Neem het woord België in de titel niet te letterlijk, ook enkele vluchtoorden in Nederland, waar enkele tienduizenden Belgische soldaten geïnterneerd werden (zie onze reeks De herinneringen van peter), zijn opgenomen.Verwacht dan weer geen reisgids van IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Grote Oorlog (Korneel De Rynck - uitg. De Bezige Bij - isbn 9789085424277). De auteur reist de Eerste Wereldoorlog achterna, leeft zich in in de betrokken soldaten en spreekt met deskundigen in een doorlopend verhaal. Af en toe is het bij de beschrijving van een veldslag lastig volgen, de uitgebreide index en de kaartjes achteran maken veel goed.