De Vlaamse striptekenares Judith Vanistendael tekent niet alleen het verhaal van David en zijn gevecht tegen keelkanker, maar ook het verdriet en de machteloosheid van de mensen die van hem houden. Het spanningsveld dat ontstaat tussen de patiënt en zijn vrouw, dochters en andere naasten en ook tussen al die mensen onderling. Er is nog altijd de liefde en een onverwacht roodborstje, maar ook en vooral veel pijn, en niet alleen fysieke.

Hoewel het wat raar lijkt om dit verhaal in stripvorm te brengen, geven de tekeningen het een extra dimensie, omdat het zoveel elementen bevat die veel beter 'zichtbaar' zijn in de soms rauwe tekeningen dan als ze in woorden worden uitgedrukt. Niet alleen de aftakeling van David komt zo heel dichtbij, ook zijn gevecht en de eenzaamheid van zijn geliefden grijpt daardoor nog meer naar de keel.

Toen David zijn stem verloor laat de lezer niet los als hij het boek dichtklapt, maar blijft hangen. In al zijn rauwheid is het ook heel herkenbaar, vooral omdat alle personages en hun verschillende manier om met David en zijn ziekte om te gaan, bijzonder raak getypeerd en uitgewerkt zijn. Een krachttoer, dit boek!

Toen David zijn stem verloor - Judith Vanistendael - Uitg. Oog & Blik - ? 24,90 - isbn 9789054923367

De Vlaamse striptekenares Judith Vanistendael tekent niet alleen het verhaal van David en zijn gevecht tegen keelkanker, maar ook het verdriet en de machteloosheid van de mensen die van hem houden. Het spanningsveld dat ontstaat tussen de patiënt en zijn vrouw, dochters en andere naasten en ook tussen al die mensen onderling. Er is nog altijd de liefde en een onverwacht roodborstje, maar ook en vooral veel pijn, en niet alleen fysieke.Hoewel het wat raar lijkt om dit verhaal in stripvorm te brengen, geven de tekeningen het een extra dimensie, omdat het zoveel elementen bevat die veel beter 'zichtbaar' zijn in de soms rauwe tekeningen dan als ze in woorden worden uitgedrukt. Niet alleen de aftakeling van David komt zo heel dichtbij, ook zijn gevecht en de eenzaamheid van zijn geliefden grijpt daardoor nog meer naar de keel.Toen David zijn stem verloor laat de lezer niet los als hij het boek dichtklapt, maar blijft hangen. In al zijn rauwheid is het ook heel herkenbaar, vooral omdat alle personages en hun verschillende manier om met David en zijn ziekte om te gaan, bijzonder raak getypeerd en uitgewerkt zijn. Een krachttoer, dit boek!Toen David zijn stem verloor - Judith Vanistendael - Uitg. Oog & Blik - ? 24,90 - isbn 9789054923367