Als er één reeks is waarin de enige échte Sint aan het werk is, dan is het toch wel "Dag Sinterklaas", de vrt- klassieker (mogen we toch wel stilaan zeggen) waarin Jan Decleir op schitterende wijze gestalte geeft aan de goed heilig man. Ook Frans Van der Aa is onevenaarbaar als Zwarte Piet en Bart Peeters als... Bart Peeters dus.

Buiten de twee kleine meisjes die optreden in de TV-reeks (later vervangen door een opa), komen al deze figuren terug in het vertelboek van Hugo Matthysen (ook auteur van de TV-reeks) , inclusief het paard Slechtweervandaag dat de tafel kan afruimen en op daken kan lopen.

Het boek begint met Barts sprekende pantoffels die hem vertellen waar de Sint woont. Dat vindt Bart wel spannend... Hij wipt uit zijn bed en gaat op pad. Eenmaal aangekomen bij de Sint wordt hij ingewijd in alle rituelen en gewoontes van Sint en Piet (de Sint die in bad gaat en daarbij zijn mijter ophoudt, Piet die door de schoorsteen kruipt terwijl hij ook via de deur naar binnen kan,...) , maar leert hij ook de kleine kantjes van hun karakter kennen. En die kleine kantjes maken het voorlezen tot een plezier voor jong en oud(er)!

Het boek bevat niet alle verhalen uit de reeks, maar geeft een mooi (en grappig) beeld van het leven 'achter de schermen' bij Sint en Piet.

Deze uitgave bevat nieuwe illustraties van de hand van Marjan Van den Berghe.

Veel (voor)lees en kijkplezier!

Dag Sinterklaas vertelboek, Hugo Matthysen en Marjan Van den Berghe, isbn 9789076168 28 8, ? 19,90

Als er één reeks is waarin de enige échte Sint aan het werk is, dan is het toch wel "Dag Sinterklaas", de vrt- klassieker (mogen we toch wel stilaan zeggen) waarin Jan Decleir op schitterende wijze gestalte geeft aan de goed heilig man. Ook Frans Van der Aa is onevenaarbaar als Zwarte Piet en Bart Peeters als... Bart Peeters dus.Buiten de twee kleine meisjes die optreden in de TV-reeks (later vervangen door een opa), komen al deze figuren terug in het vertelboek van Hugo Matthysen (ook auteur van de TV-reeks) , inclusief het paard Slechtweervandaag dat de tafel kan afruimen en op daken kan lopen.Het boek begint met Barts sprekende pantoffels die hem vertellen waar de Sint woont. Dat vindt Bart wel spannend... Hij wipt uit zijn bed en gaat op pad. Eenmaal aangekomen bij de Sint wordt hij ingewijd in alle rituelen en gewoontes van Sint en Piet (de Sint die in bad gaat en daarbij zijn mijter ophoudt, Piet die door de schoorsteen kruipt terwijl hij ook via de deur naar binnen kan,...) , maar leert hij ook de kleine kantjes van hun karakter kennen. En die kleine kantjes maken het voorlezen tot een plezier voor jong en oud(er)! Het boek bevat niet alle verhalen uit de reeks, maar geeft een mooi (en grappig) beeld van het leven 'achter de schermen' bij Sint en Piet.Deze uitgave bevat nieuwe illustraties van de hand van Marjan Van den Berghe. Veel (voor)lees en kijkplezier!Dag Sinterklaas vertelboek, Hugo Matthysen en Marjan Van den Berghe, isbn 9789076168 28 8, ? 19,90