Het onafhankelijke onderzoeksbureau IPSOS voerde in opdracht van AB InBev een onderzoek uit bij een representatieve steekproef van 1033 meerderjarigen in België, waarvan 486 vrouwen. Dit onderzoek peilde naar hun perceptie over vrouwen & bier, persoonlijke gewoontes omtrent bierconsumptie en ervaringen met vooroordelen bij het drinken van bier.

Bier steeds minder exclusief voor mannen

Vandaag drinken 3 op 4 (72%) Belgische vrouwen bier, waarvan ruim 1/3de (39%) minstens één keer per week. Ruim 1 op 10 (12%) vrouwen zegt vandaag wél bier te drinken, terwijl ze dit 5 jaar geleden niet (6%) of zelden (6%) deed. De belangrijkste redenen om meer voor bier te kiezen is volgens 41% van de ondervraagde vrouwen de steeds grotere keuze aan bieren en diversiteit aan smaken. 1 op 3 vrouwen vindt bier vandaag hipper dan voorheen.

Vrouwen verkiezen bier (22%) boven schuimwijn of champagne (20%), gin (7%) en andere sterke dranken (10%). Ze drinken nog steeds het liefst zoete bieren (73%), maar daarnaast weten ze ook pils (50%) en speciaal- en trappistbieren (55%) meer en meer te smaken. De jongste generatie vrouwen verkiest het meest uitgesproken zoetere bieren (93%), terwijl de oudere generatie vrouwen de voorkeur geven aan speciaal- en trappistbieren (76%). Mannen hebben dan weer een duidelijke voorkeur voor pils (82%) en speciaal- en trappistbieren (82%).

Hardnekkig vooroordeel

Ondanks het feit dat meer en meer vrouwen genieten van een biertje, stelt 1/3de van de ondervraagde vrouwen vast dat bier nog altijd gezien wordt als een mannendrankje. Deze perceptie wordt bevestigd door maar liefst 1 op 4 (26%) mannen die zeggen dat bier niets is voor vrouwen.
AB InBev zette een experiment op om de perceptie van vrouwen en bier in kaart te brengen. Verschillende koppels werden gevolgd tijdens een avondje uit, waarbij de vrouwen een biertje bestelden en de mannen een ander drankje. In het merendeel van de gevallen serveert de ober het biertje aan de man en het andere drankje aan de vrouw. 34% van de Belgische vrouwen en 54% van de mannen maakten deze situatie al mee. Bijna 9 op 10 vrouwen corrigeerden de ober.

Het onafhankelijke onderzoeksbureau IPSOS voerde in opdracht van AB InBev een onderzoek uit bij een representatieve steekproef van 1033 meerderjarigen in België, waarvan 486 vrouwen. Dit onderzoek peilde naar hun perceptie over vrouwen & bier, persoonlijke gewoontes omtrent bierconsumptie en ervaringen met vooroordelen bij het drinken van bier. Vandaag drinken 3 op 4 (72%) Belgische vrouwen bier, waarvan ruim 1/3de (39%) minstens één keer per week. Ruim 1 op 10 (12%) vrouwen zegt vandaag wél bier te drinken, terwijl ze dit 5 jaar geleden niet (6%) of zelden (6%) deed. De belangrijkste redenen om meer voor bier te kiezen is volgens 41% van de ondervraagde vrouwen de steeds grotere keuze aan bieren en diversiteit aan smaken. 1 op 3 vrouwen vindt bier vandaag hipper dan voorheen.Vrouwen verkiezen bier (22%) boven schuimwijn of champagne (20%), gin (7%) en andere sterke dranken (10%). Ze drinken nog steeds het liefst zoete bieren (73%), maar daarnaast weten ze ook pils (50%) en speciaal- en trappistbieren (55%) meer en meer te smaken. De jongste generatie vrouwen verkiest het meest uitgesproken zoetere bieren (93%), terwijl de oudere generatie vrouwen de voorkeur geven aan speciaal- en trappistbieren (76%). Mannen hebben dan weer een duidelijke voorkeur voor pils (82%) en speciaal- en trappistbieren (82%). Ondanks het feit dat meer en meer vrouwen genieten van een biertje, stelt 1/3de van de ondervraagde vrouwen vast dat bier nog altijd gezien wordt als een mannendrankje. Deze perceptie wordt bevestigd door maar liefst 1 op 4 (26%) mannen die zeggen dat bier niets is voor vrouwen.AB InBev zette een experiment op om de perceptie van vrouwen en bier in kaart te brengen. Verschillende koppels werden gevolgd tijdens een avondje uit, waarbij de vrouwen een biertje bestelden en de mannen een ander drankje. In het merendeel van de gevallen serveert de ober het biertje aan de man en het andere drankje aan de vrouw. 34% van de Belgische vrouwen en 54% van de mannen maakten deze situatie al mee. Bijna 9 op 10 vrouwen corrigeerden de ober.