VAB had op die mogelijkheid tot betalen via overschrijving aangedrongen, nadat sinds 1 juli Belgen die in Frankrijk verkeersovertredingen begaan een uitnodiging tot betalen van de boete in de bus krijgen. VAB toont zich tevreden dat er nu een rekeningnummer (FR84.3000.1006.8235.5G00.0000.00) bestaat, maar hekelt dat de door Frankrijk verstuurde processen-verbaal nog steeds enkel in het Frans opgesteld worden.

Volgens VAB is er wel beloofd dat de pv's in de nabije toekomst ook in het Nederlands en het Duits opgesteld zullen worden. De taal die in aanmerking wordt genomen, zal dan die zijn waarin het inschrijvingsbewijs van het voertuig afgeleverd werd.

Tot slot waarschuwt VAB verkeersovertreders die een boete vanuit Frankrijk ontvangen ook nog dat ze die best zo snel mogelijk betalen. "In Frankrijk werkt men namelijk met een systeem van 'amende minorée'. Dat wil zeggen dat als je de boete binnen de 45 dagen betaalt, je minder moet betalen", luidt het. De snelheidsboetes in Frankrijk buiten de bebouwde kom bedragen voor snelheidsovertredingen van 1 tot 19 km/u boven de maximaal toegelaten snelheid 45 euro voor verminderde boete, 68 euro voor normale boete en 180 euro voor verhoogde boete. Voor snelheidsovertredingen van 20 tot 49 km/u te snel is dat respectievelijk 90 euro, 135 euro en 375 euro. Voor snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u boven de maximaal toegelaten snelheid bedraagt de boete 1.500 euro.

VAB had op die mogelijkheid tot betalen via overschrijving aangedrongen, nadat sinds 1 juli Belgen die in Frankrijk verkeersovertredingen begaan een uitnodiging tot betalen van de boete in de bus krijgen. VAB toont zich tevreden dat er nu een rekeningnummer (FR84.3000.1006.8235.5G00.0000.00) bestaat, maar hekelt dat de door Frankrijk verstuurde processen-verbaal nog steeds enkel in het Frans opgesteld worden. Volgens VAB is er wel beloofd dat de pv's in de nabije toekomst ook in het Nederlands en het Duits opgesteld zullen worden. De taal die in aanmerking wordt genomen, zal dan die zijn waarin het inschrijvingsbewijs van het voertuig afgeleverd werd. Tot slot waarschuwt VAB verkeersovertreders die een boete vanuit Frankrijk ontvangen ook nog dat ze die best zo snel mogelijk betalen. "In Frankrijk werkt men namelijk met een systeem van 'amende minorée'. Dat wil zeggen dat als je de boete binnen de 45 dagen betaalt, je minder moet betalen", luidt het. De snelheidsboetes in Frankrijk buiten de bebouwde kom bedragen voor snelheidsovertredingen van 1 tot 19 km/u boven de maximaal toegelaten snelheid 45 euro voor verminderde boete, 68 euro voor normale boete en 180 euro voor verhoogde boete. Voor snelheidsovertredingen van 20 tot 49 km/u te snel is dat respectievelijk 90 euro, 135 euro en 375 euro. Voor snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u boven de maximaal toegelaten snelheid bedraagt de boete 1.500 euro.