Het Italiaanse appelmerk Marlene bedacht kerstversiering die u zelf maakt en die nog lekker is bovendien: zanddeegkoekjes bedekt met chocolade over een romig hart van appel.

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 1 kg vruchtvlees van Red Delicious Marlene® appels
  • 400 gram geraffineerde suiker
  • 20 gram citroensap
  • 20 gram vruchtenpectine

Voor het zanddeeg

  • 500 gram bloem 00
  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 200 gram hele eieren
  • 2 gram zout

Bereiding

Voor de vulling

  • Snijd het vruchtvlees van de Red Delicious Marlene® appels in kleine blokjes en doe ze in een grote schaal.
  • Strooi de suiker er overheen en besprenkel ze met het citroensap.
  • Bedek de schaal met plasticfolie en zet hem ten minste twee uur in de koelkast.
  • Eenmaal gemarineerd giet je het vruchtvlees in een grote koekenpan, voeg je de pectine toe en breng je het op een hoge vlam aan de kook.
  • Voor een perfecte dikte moet je het vruchtvlees opwarmen tot een temperatuur van 103/104°C.
  • Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor het zanddeeg

  • Klop de zachte boter met de poedersuiker in een keukenmachine op tot een zachte crème.
  • Voeg het zout, geleidelijk de eieren, en tot slot de bloem toe.
  • Als het mengsel zijdezacht is doe je het in een spuitzak en maak je schijfjes in de gewenste vorm en grootte.
  • Plaats in het midden van de schijfjes een kleine hoeveelheid van de eerder bereide Red Delicious Marlene® appelconfituur en dek dit af met een tweede laagje zanddeeg.
  • Met siliconenvormen voor koekjes zal dit werk gemakkelijker en het resultaat perfect zijn.
  • Laat de koekjes ten minste een half uur in de koelkast staan.
  • Boor met een rietje een gaatje in de koekjes voor je ze in de oven stopt.
  • Bak ze ongeveer 10/12 minuten lang in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Je kunt de koekjes versieren door pure chocolade au bain marie te smelten en de koekjes er tot de helft in te dopen.
  • Leg ze op ovenpapier en laat ze ongeveer een uur lang op een droge plaats drogen.
  • Nadat de koekjes zijn afgekoeld haal je er een rood lintje doorheen om de appelkoekjes om te toveren tot originele kerstdecoratie.
Het Italiaanse appelmerk Marlene bedacht kerstversiering die u zelf maakt en die nog lekker is bovendien: zanddeegkoekjes bedekt met chocolade over een romig hart van appel.Voor de vullingVoor het zanddeegVoor de vullingVoor het zanddeeg