© Getty Images/iStockphoto

Actief reizen begint op je 40ste!

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Het leven begint op je 40ste! Feit of fabel? Naar aanleiding van haar 40-jarig bestaan trok British Airways op onderzoek uit. Zo’n 2.000 respondenten tussen 20 en 70 jaar onthulden hun reisstijl en voornaamste redenen om hun koffers te pakken. De resultaten zijn ietwat verrassend, van klassieke dertigers tot romantische zeventigers!

We vertoeven met zijn allen steeds langer op de aardbol en bovendien voelen we ons langer jong. British Airways ging in haar onderzoek na hoe leeftijd ons reisgedrag beïnvloed. Wat blijkt? In het algemeen reizen we verder dan vroeger, maar de reisvorm en het gezelschap zijn sterk afhankelijk van het aantal levensjaren.

Zo zullen dertigers, fervente zonnekloppers, het vaakst kiezen voor een vakantie met klassieke ingrediënten zoals zon, zee en strand. Veertigers daarentegen, zoeken eerder het avontuur op. Zij boeken sportieve midweeks met vrienden en familie, kuieren doorheen adembenemende settings op luxueuze bestemmingen of laten zich onderdompelen in de geschiedenis van mysterieuze steden, het zogenaamde dark tourism. Vijftigers wijken dan weer af van de platgetreden paden en opteren voor unieke en stijlvolle bestemmingen. Ze hebben reeds iets moois opgebouwd in hun leven en reserveren voor hun reizen vaak een aanzienlijk bedrag. Voor zestigers is het typerend dat ze graag alleen of in beperkt gezelschap vertoeven, zonder al te veel verplichtingen van vrienden, familie of kennissen. Zeventigers, tot slot, zijn de ware romantici van alle leeftijdscategorieën. Ze willen meer dan wie ook ware romantiek (her)beleven en stemmen hun vakanties daarop af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content