6 verrassingen op het Domein van de Grotten van Han

24/04/18 om 16:22 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 07:44

Dat je op het Domein van de Grotten van Han een spectaculaire ondergrondse wereld kan ontdekken weet iedereen. Minder bekend is dat er zowel boven- als ondergronds nog veel meer te beleven is. Volgende 6 weetjes doen je beslist zin krijgen om naar Han te trekken.

Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1u rijden van Brussel. Het Domein heeft het grootste onderaardse grottencomplex van Europa en bestaat al meer dan 200 jaar. Het Domein van de Grotten van Han is ook bovengronds een toeristische topper met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan om o.a. de big 5 van Europa. Je vindt er een uitstekende toeristische infrastructuur met unieke logiesmogelijkheden, zoals Tree Tents en Pelsjagershut.

UNESCO Geopark

Op 17 april 2018 heeft de Raad van Bestuur van UNESCO twee Europese regio's aan de lijst van UNESCO geoparken toegevoegd: Beaujolais in Frankrijk en Famenne-Ardenne in België. In het beoordelingsrapport wordt Famenne-Ardenne omschreven als het grootste "karst"fenomeen in Europa. Karst is de verzamelnaam voor de verschijnselen die ontstaan door water en kalksteen. Famenne-Ardenne is het gebied waarin het domein vand e Grotten van Han centraal gelegen is.

www.grotte-de-han.be/nl

Lees meer over: